Prins Harry: Der var ikke andre muligheder end brud

Prins Harry og ægtefællen Meghan træder tilbage fra royale roller. Han ønsker et mere fredeligt liv.

 

Britiske prins Harry siger på et møde for velgørenhed, at det volder ham »stor sorg, at det er endt på den måde« - at han og hans kone Meghan har foretaget et delvist brud med det britiske kongehus.

Han siger, at det ikke var en beslutning, der har været let, men der var ikke andre muligheder.

Det rapporterer tv-kanalen Sky News.

Lørdag kom det frem, at Harry og Meghan - hertugen og hertuginden af Sussex - træder tilbage fra de roller, de har udfyldt som en del af den royale familie og giver afkald på apanage.

Harry, der er afdøde prinsesse Dianas yngste søn, siger, at han ønsker at leve et mere fredeligt liv.

»Før jeg begynder, så må jeg sige, at jeg kun kan tænke mig til, hvad I har hørt eller måske læst de seneste dage,« siger han til tilhørerne, der er mødt op til en middag i London for den velgørende organisation Sentebale.

»Så jeg ønsker, at I skal høre sandheden fra mig, så meget som jeg nu kan dele med jer - ikke som prins eller hertug, men som Harry. Den samme person, som mange af jer har set vokse op over de seneste 35 år, men i dag med et klarere perspektiv.«

»Storbritannien er mit hjem og stedet, jeg elsker. Det vil aldrig ændre sig.«

»Jeg er vokset op med en følelse af støtte fra mange af jer, og jeg iagttog jer, da I tog imod Meghan med åbne arme, og I så mig finde den kærlighed og lykke, jeg havde håbet på i hele mit liv.«

»Og endelig, som den yngste søn af Diana, så blev jeg smedet sammen (med Meghan red.). Hurra.«

/ritzau/