Prins Charles undrer sig i nyt brev: »Hvem havde troet, at dette skulle ske i det 21. århundrede?«

Hvordan kan en skepsis for vacciner gøre sig gældende i vor tid, undrer prins Charles sig i et brev bragt i et medicinsk tidsskrift. Prinsen, der selv er vaccineret, opfordrer til en mere åben tilgang til komplementær medicin.

Prins Charles skriver i et brev, at langsigtede sundhedsspørgsmål bør løses ved at integrere videnskab, offentlig politik og personlig adfærd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ian Vogler/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritanniens prins Charles er ikke i tvivl. Mest af alt er han forbløffet over, at nogen overhovedet kan være i tvivl.

For coronavaccinerne »beskytter og befrier samfundets mest sårbare medlemmer,« skriver prinsen af Wales i et brev bragt i det lægefaglige tidsskrift Future Healthcare Journal, skriver The Guardian.

»Hvem havde troet, at der i det 21. århundrede skulle ske det, at en betydelig lobby modsætter sig vaccination? I betragtning af, at vacciner har udryddet så mange forfærdelige sygdomme og med det nuværende potentiale til at beskytte og befri?,« skriver prinsen.

Den 72-årige prins, der selv blev testet positiv for coronavirus i marts sidste år, er sammen med sin hustru, hertuginde Camilla, blevet vaccineret. Prinsen opfordrer alle til at lade sig vaccinere.

I brevet beskriver prinsen, at langsigtede sundhedsspørgsmål bør løses ved at integrere videnskab, offentlig politik og personlig adfærd.

»Medicinen bliver nødt til at kombinere biovidenskab med personlig overbevisning, håb, ambitioner og valg,« skriver prinsen og opfordrer til en åben tilgang til komplementær og alternativ medicin, som prinsen gennem længere tid har støttet.

Prinsen er tidligere beskyldt for »kvaksalveri« på grund af sine kommentarer om komplementær og alternativ medicin.

I sin mors fodspor

Prins Charles er ikke den første kongelige til at blande sig i vaccinedebatten. Hans mor, dronning Elizabeth, har tidligere opfordret alle til at lade sig vaccinere, når det bliver deres tur.

Dronningen opfordrede til at »tænke på andre snarere end sig selv«, når det kom til overvejelsen om, hvorvidt man ønsker vaccinen eller ej.

»For mit vedkommende var vaccinationen ret harmløs. Det gjorde slet ikke ondt,« forklarede dronning i februar, da hun deltog i et mødet et videoopkald med en række sundhedsfaglige embedsmænd med ansvar for udrulningen af vacciner i Storbritannien.

Udrulningen af vacciner i Storbritannien er gået hurtig, og knap 25 millioner briter er blevet vaccineret mindst en gang.

Storbritannien har over fire millioner bekræftede tilfælde og 125.000 dødsfald i relation til covid-19. Det viser de nyeste tal fra Johns Hopkins University.