Prins Charles: Putin gør det samme som Hitler

Den britiske tronfølger sammenligner den russiske præsident med Hitler. Om en måned skal de to mødes i Frankrig.

ARKIVFOTO. Prins Charles i Qatar. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbritanniens Prins Charles, der tidligere har skabt overskrifter med kontroversielle udtalelser, har gjort det igen.

Denne gang gælder det en karakteristik af den russiske præsident, Vladimir Putin, som den britiske tronfølger sammenligner med nazilederen Adolf Hitler.

Den opsigtsvækkende udtalelse er ifølge Sky News faldet under en rejse i Canada, hvor Prins Charles mødtes med en 78-årig kvinde fra Baltikum, der flygtede fra nazisterne, og som har mister flere familiemedlemmer.

Kvinden har fortalt, at hun over for prinsen berettede om, hvordan hun i 1939 måtte flygte fra havnebyen Gdansk, kort før Hitler indtog byen.

På et efterfølgende pressemøde har den 78-årige gengivet sin samtale og Prins Charles’ bemærkning til hende om, at »nu gør Putin det samme som Hitler«.

Ifølge avisen Daily Mail overhørte flere omkringstående, herunder journalister, samtalen mellem prinsen og den 78-årige kvinde.

Ifølge avisen siger kvinden, at hun er overrasket over Prins Charles’ ligefremme kommentar:

»Jeg er enig med ham, men jeg er meget overrasket, for så vidt jeg ved, er medlemmer af den kongelige familie ikke udset til at sige den slags ting.«

En talsmand for Prins Charles understreger, »at prinsen i private samtaler ikke prøver at fremsætte politiske budskaber,« men har derudover ingen kommentarer.

Præsident Putins talsmand, Dmitri Peskov, siger til Sky News:

»Jeg kender intet til det, og jeg kan ikke rigtigt stole på Daily Mail som kilde.«

Putin og Prins Charles skal efter planen mødes i Frankrig 6. juni i forbindelse den stort anlagte markering af 70-årsdagen for de allieredes landgang i Normandiet.

Et britisk parlamentsmedlem for Arbejderpartiet, Mike Gapes, skriver på Twitter:

»Hvis Prins Charles ønsker at fremsætte kontroversielle erklæringer af national eller international karakter, skal han abdicere og stille op til valg.«