»Prins Cambridge« vist frem foran hospitalet

»Han ligner heldigvis Kate,« sagde en smilende prins William, da han og hertuginde Kate viste deres nyfødte prins frem til briterne og verdenspressen foran hospitalet i London. Og barnet har endnu ikke fået et navn, understregede prins William.

Foto: ANDREW WINNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Prins William mener, at hans søn har arvet sin mors gode udseende. Det sagde han med et smil, mens hertuginde Catherine af Cambridge grinende sagde »nej, nej, nej«. Will og kate, som de populært kaldes, kom ud med deres lille søn tirsdag klokken 19.14 lokal tid fra St. Mary’s Hospital i Paddington i det vestlige London, hvor den lille prins blev født mandag eftermiddag.

Prins William fortalte foran skaren af hujende pressefolk og royalister, at tronarvingen endnu ikke har fået et navn.

»Vi arbejder stadig på det,« sagde han.

Til gengæld ville den stolte far gerne afsløre, at den lille purk har »a good set of lungs«, altså at han er i stand til at skrige højt.

Prins William fortsatte i det kække hjørne og forsikrede, at sønnike »heldigvis har mere hår end sin far«.

Hertuginde Catherine fortalte, at tiden, som den lille familie gennemlever netop nu, er helt særlig.

Efter cirka to minutter vendte parret om og gik ind på hospitalet igen. Og kort derefter kom de ud til en bil, hvor prinsen selv satte autostolen med den nyfødte prins ind på bagsædet, hvor også Kate satte sig. Derpå kørte prins William selv bilen hjem til Kensington Palace.

Tidligere tirsdag besøgte den lille prins’ bedsteforældre hospitalet. Hertuginde Catherines mor, Carole, sagde efterfølgende, at prinsen var »smuk« - og at de nybagte forældre havde det godt. Senere på eftermiddagen var det prins Charles og hans hustru, hertuginde Camillas, tur til at se tronarvingen.

Den lille prins, der ved fødslen vejede 3,8 kilo, indtræder som nummer tre i rækken til Storbritanniens trone.

Her kan du se tv-klippet, hvor den lille ny prins vises frem.

Er du på mobilsitet, da klik her for at se tv-klippet.