Prins Albert må droppe kirkebryllup

Næste års royale bryllup i Monaco kommer ikke til at foregå i fyrstendømmets domkirke. Parret har inviteret for mange gæster.

Fyrst Albert og hans kommende brud Charlene Wittstock Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver et royalt bryllup af den store slags, når fyrst Albert II af Monaco til sommer siger ja til sin australske svømmepige Charlene Wittstock. Og parret må håbe på tørvejr.

Den kirkelige vielse kommer ikke til at foregå indendøre i fyrstendømmets domkirke, men bliver i stedet rykket udendørs på den store plads foran paladset. På den måde bliver der nemlig plads til alle.

- Denne fest skal have plads til det størst mulige antal gæster, siger fyrst Albert.

Allerede nu har det royale par inviteret lige i underkanten af 1000 gæster til at fejre dem og deres kærlighed på den store dag, den 2. juli 2011.

Mødtes ved sportsstævne

Albert og den 20 år yngre Charlene, der er født i Zimbabwe og har tyske aner, mødte hinanden ved et sportsstævne tilbage i år 2000, hvor hun stillede op for Sydafrika.

Men der gik en årrække, før de to begyndte at danne par. De blev set sammen offentligt for første gang ved åbningsceremonien ved Vinter OL i Torino i Italien i 2006.

Fyrst Alberts liv som ungkarl har gennem tiden givet anledning til mange spekulationer. Blandt andet gik der rygter, om at han var bøsse. Dem aflivede han selv i et interview med et fransk magasin tilbage i 1994.

Skønt han ikke har været gift, har fyrst Albert fået to børn. Få dage før Albert overtog tronen i 2005, indrømmede han offentligt, at han var far til drengen Alexander. Moren er en afrikansk stewardesse fra Togo.

Allerede i 1992 hævdede en amerikansk turist, at hun var blevet mor til en datter, Jazmin, der var barn af fyrst Albert. Efter megen tvivl blev der i 2006 lagt låg på sagen, da en dna-test fastslog, at Albert var pigens far.

Fyrst Albert har været statsoverhoved i Monaco siden 2005, da hans far fyrst Rainier døde i en alder af 81 år. Hans mor er skuespillerinden Grace Kelly, der døde allerede i 1982.

/ritzau/