Prince fundet død i elevator og forsøgt genoplivet

Politi og ambulancefolk forsøgte at genoplive Prince, da de fandt ham livløs i sit hjem, men det var for sent.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS PIZZELLO

Politi og ambulancemandskab fandt torsdag formiddag verdensstjernen Prince liggende livløs i en elevator.

På trods af forsøg på at genoplive ham, blev Prince erklæret død torsdag formiddag klokken 10.07 (17.07 dansk tid).

Det oplyser den lokale politimester, Jim Olson, i en officiel meddelelse.

Klokken 9.43 lokal tid (16.43 dansk tid) modtog politiet et alarmopkald fra Paisley Park Studios, som var Princes bolig i Chanhassen i Minnesota.

Dødsårsagen er stadig uvis, lyder det, og omstændighederne omkring musikerens pludselige død undersøges fortsat.

Til at begynde med oplyste Carver County ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en person var fundet død på Princes ejendom. Kort inden klokken 20.30 dansk tid bekræftede politiet så, at der var tale om den verdensberømte musiker selv.

I sidste uge rapporterede det amerikanske magasin People, at Princes privatfly fredag morgen måtte nødlande, fordi den 57-årige verdensstjerne fik et ildebefindende og måtte hastes til hospitalet.

Sangerens repræsentant oplyste på det tidspunkt til People, at det skyldtes en alvorlig omgang influenza, som sangeren havde kæmpet med i flere uger.

Næste dag optrådte Prince ved en koncert, hvor han forsikrede sine fans om, at han havde det fint, skriver nyhedssitet TMZ. Af helbredsårsager blev han dog nødt til at aflyse to andre koncerter inden da.

En lang række stjerner og kunstnere tyede torsdag til Twitter og Facebook med deres reaktioner på nyheden om, at musikikonet var død.

I en meddelelse på Facebook skriver blandt andet USA's præsident, Barack Obama, at han og USA's førstedame, Michelle, sørger over tabet af Prince.

- Få kunstnere har påvirket populærmusikkens lyd og bane mere markant eller rørt så mange mennesker med deres talent, siger Barack Obama.

/ritzau/