Priebus er ude: Trump hyrer ny stabschef på Twitter

Trump skifter ud i toppen af sin stab godt et døgn efter, at hans nye kommunikationschef varslede en fyring.

Arkivfoto: White House Chief of Staff Reince Priebus. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts

Godt et døgn efter at præsident Donald Trumps nye kommunikationschef i en bramfri samtale med en journalist tilsværtede Det Hvide Hus' stabschef og varslede en snarlig fyring, er stabschefen blevet skiftet ud.

Trump skriver fredag aften på Twitter, at han har udnævnt den hidtidige minister for national sikkerhed, John F. Kelly, til ny stabschef. Dermed er den hidtidige stabschef, Reince Priebus, ude.

»Det glæder mig at meddele, at jeg netop har udnævnt general/minister John F. Kelly som stabschef i Det Hvide Hus. Han er en stor amerikaner og en stor leder.«

Trump kalder Kelly »en rigtig stjerne i min administration«. I et senere tweet takker han Priebus for hans indsats.

Det har længe været kendt, at der har været kurrer på tråden mellem Trump og Reince Priebus.

I en samtale refereret i ugemagasinet The New Yorker forleden sagde Trumps nyudnævnte kommunikationschef, Anthony Scaramucci, direkte til en journalist, at han meget snart ville fyre Priebus. Han mistænkte ham for at stå bag flere lækager.

Journalist Ryan Lizza har i en længere artikel beskrevet, hvordan han blev ringet op af Scaramucci, efter at han havde skrevet, at Trump og hans kone skulle spise middag med en tidligere topchef og nuværende vært på tv-stationen Fox News.

»Hvem lækkede det til dig?,« ville Scaramucci vide.

Da journalisten ikke ville svare, gik kommunikationschefen i gang med at gætte - og zoomede ind på Priebus.

»O.k., jeg fyrer hver og en af dem - og så har du ikke dækket over nogen. Så hele bulen bliver fyret i løbet af de næste to uger.«

»Jeg fyrer dem allesammen. Jeg fyrede en forleden. Og jeg fyrer tre-fire stykker i morgen. Jeg skal nok få ram på ham, der lækkede til dig. Reince Priebus - hvis du vil lække noget - han bliver meget snart bedt om at gå,« sagde Scaramucci.

Videre i samtalen siger kommunikationschefen også, at han vil sætte forbundspolitiet FBI og Justitsministeriet til at tjekke al kommunikation og retsforfølge folk, der lækker fra Det Hvide Hus.

Scaramucci omtaler også Trumps chefstrateg, Steve Bannon, i lidet flatterende vendinger.

/ritzau/