Pride-støtter strømmer til Oslos rådhusplads trods aflysning

Mange er mandag aften samlet på Oslos rådhusplads, selv om politiet ikke har kunnet garantere for sikkerheden.

People attend a memorial service at Radhusplassen in Oslo, Norway, after two persons where shot in a attack against several bars on June 27, 2022. - Norway paid tribute to the victims of a deadly shooting near a gay bar in the capital that shocked the normally peaceful country and led to the cancellation of a Pride march. (Photo by Annika Byrde / NTB / AFP) / Norway OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNIKA BYRDE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort antal mennesker har mandag aften samlet sig på rådhuspladsen i Oslo for at vise deres støtte efter et skyderi i weekenden.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Forsamlingen sker, selv om et arrangement på netop rådhuspladsen tidligere mandag blev aflyst på opfordring fra politiet.

»Vi kan ikke garantere for sikkerheden. Derfor anbefaler vi, at det ikke bliver gennemført,« lød det mandag eftermiddag fra Martin Strand fra Oslos politi.

I weekenden i Oslo skød en mand løs på natklubber, der er kendt fra byens LGBT-miljø. To personer blev dræbt, og over 20 blev såret i skyderiet.

Videobilleder fra NTB, norsk TV 2 og aviserne Dagbladet og VG viser, at der mandag aften er stort fremmøde på rådhuspladsen.

»Det er for at vise sammenhold. Det er vigtigt at vise synlighed og vise at, vi ikke har tænkt os at tie stille,« siger en af de fremmødte til norsk TV 2.

»Det er virkelig ubehageligt at være her. Jeg er bange, men det er vigtigt at møde op,« fortsætter personen ifølge NTB.

Årsagen til politiets opfordring om at aflyse var, at arrangementet stod til at blive væsentligt større, end det i første omgang var planlagt.

Chefen for Politiets Sikkerhetstjeneste i Norge, Roger Berg, har samtidig sagt, at man frygter nye angreb efter skyderiet i weekenden.

Politiets Sikkerhetstjeneste – det norske svar på Politiets Efterretningstjeneste i Danmark – har hævet Norges terrortrussel til »ekstraordinær«. Det er niveau 5 på en skala fra 1 til 5.

/ritzau/