Premierminister: Hamas har bortført teenagere

Benjamin Netanyahu slår nu i utvetydige vendinger fast, at det er den palæstinensiske gruppe Hamas, der står bag bortførelsen af tre unge israelere, der har været forsvundet siden torsdag.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu Fold sammen
Læs mere
Foto: JACK GUEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: For første gang siden tre israelske teenagere forsvandt på Vestbredden torsdag, placerer den israelske regering nu ansvaret hos en navngiven organisation.

På sit ugentlige regeringsmøde søndag slog den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, fast, at det er den palæstinensiske gruppe Hamas, der står bag bortførelsen.

»I dag kan jeg sige, hvad jeg ikke kunne sige i går, før vi påbegyndte den omfattende bølge af anholdelser af medlemmer af Hamas. Dem, der stod bag bortførslen af vores unge mennesker, var medlemmer af Hamas,« sagde premierministeren ifølge CNN.

Den israelske myndigheder har samtidig frigivet et billede af de tre ung mænd, der er henholdsvis 16, 16 og 19 år gamle. De forsvandt på vej hjem fra skole torsdag eftermiddag, og trods en omfattende eftersøgning - orkestreret af den israelske hær - er det endnu ikke lykkes at finde dem.

Hidtil har den israelske regering fastholdt, at det var en »terrororganisation«, der stod bag kidnapningen, og ifølge de israelske myndigheder er der altså tale om Hamas. I løbet af weekenden har israelske soldater tilbageholdt og afhørt i nærheden af 100 palæstinensere i området. Flere medier rapporterer derudover også om adskillige ransagninger af palæstinensiske hjem.

Lørdag aften gjorde en talsmand for den israelske regering det samtidig klart, at man har givet hæren grønt lys til tage »alle nødvendige midler i brug« for at finde de tre drenge.

Hamas har fortsat ikke reageret på beskyldningerne, mens den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas fra den rivaliserende organisation Fatah, har afvist ethvert kendskab til bortførelserne.