Præst smuglede kokain under præstekjolen. Da han blev opdaget, gik han til angreb – med syre

Det religiøse miljø i Grækenland er i chok, efter at en græsk-ortodoks præst er blevet anholdt for at kaste syre mod ti præster og advokater. Flere er fortsat indlagt med alvorlige kvæstelser.

En græsk præst er anholdt for at have angrebet flere biskopper med syre. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Gali Tibbon/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var mistænkt for at have smuglet kokain under sin præstekjole.

Den græsk-ortodokse menighed holdt derfor møde for at diskutere præstens fremtid. Skulle de fyre ham? Eller måske udstøde ham fra præsteskabet?

Men det næste der skete, var alligevel en overraskelse.

Midt under disciplinærhøringen rejste den anklagede præst sig. Frem trak han en stor flaske med ætsende væske, som han begyndte at sprøjte ud over de fremmødte. I alt blev ti biskopper og tilstedeværende advokater ramt af syreangrebet.

Det skriver The Guardian.

Den unavngivne præst er nu tilbageholdt.

Syv af de ti sårede i syreangrebet var ældre græsk-ortodokse biskopper. Tre af disse er stadig indlagt på hospitalet efter angrebet, der fandt sted onsdag i den græske hovedstad, Athen.

De tre biskoppers tilstand er ifølge landets sundhedsminister, Vasilis Kakilias, alvorlig. Han beskriver hændelsen som »hidtil uset og tragisk«. En politibetjent, der hjalp de tilskadekomne præster, er også blevet indlagt.

Syreangrebet skulle være gået særligt ud over præsternes ansigter og hænder, der blev forbrændte af syren. Præcis hvad, den anklagede præst ønskede at få ud af syreangrebet, fremgår ikke, skriver BBC.

Han var anklaget for at have skjult 1,8 gram kokain under sin præstekjole tilbage i juni 2018. Han har selv forklaret, at kokainen var til »personlig brug«.

Den græske præsident, Katerina Sakellaropoulou, fordømmer angrebet på den religiøse menighed og udtrykker sin »afsky« for angrebet på Twitter.