Præsidentsøn blandt ofre i russisk flyulykke

44 passagerer og seks besætningsmedlemmer mistede livet, da et Boeing-fly søndag forulykkede under landingen og brød i brand i den russiske by Kazan.

Foto: RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY PRESS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: Samtlige 44 ombordværende passagerer og seks besætningsmedlemmer blev dræbt, da et russisk indenrigsfly af typen Boeing 737 søndag eftermiddag forulykkede under landing i byen Kazan i det vestlige Rusland. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

»Blandt passagerne var der ikke børn,« siger en talskvinde for katastrofeministeriet.

Ulykken sætter fokus på de dårlige sikkerhedsforhold, der plager indenrigsflytrafikken i verdens største land.

Blandt ofrene er Irek Minnikhanov, der er søn af præsidenten i Tatarstanprovinsen Rustam Minnikhanov og den regionale chef for sikkerhedstjenesten generalløjtnant Alexander Antonov, skriver det statslige russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Billeder fra ulykkesstedet viser forkullede vragdele spredt ud over et stort område.

Flyet fra luftfartsselskabet Tatarstan Airline var lettet fra Domodedovo-lufthavnen i Moskva og forsøgte at lande i byen Kazan, der er hovedstad i provinsen Tatarstan.

Flyet eksploderede ifølge Reuters, da det satte dets hjul på landingsbanen. Det russiske nyhedsbureau Interfax oplyser ifølge Reuters, at ulykken skete klokken 16.25 dansk tid. Flere medier skriver, at flyet havde forsøgt at lande flere gange forud for ulykken.

Der er ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvad der forårsagede ulykken.