Præsident: Regler blev næppe overholdt på rumænsk natklub

Rumæniens præsident, Klaus Johannis, er forfærdet over den eksplosion og brand i en natklub i Bukarest, som fredag aften kostede 27 mennesker livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikkerhedsreglerne ser ud til at være blevet ignoreret på den rumænske natklub, der fredag aften stod i flammer i Rumæniens hovedstad Bukarest. Det siger landets præsident Klaus Johannis, ifølge den britiske TV-station BBC.

Natklubben blev ramt af en voldsom eksplosion under en koncert, hvor omkring 400 mennesker var til stede. 27 mennesker er omkommet og omkring 155 er såret i eksplosionen.

»Jeg er ked af det, men også oprørt over, at en tragedie på denne størrelse kan finde sted i Bukarest,« siger præsidenten ifølge BBC.

»Vi har allerede fundet tegn på, at loven ikke er blevet overholdt,« tilføjer han.

Branden brød ud omkring klokken 23 på Colectiv Club under en koncert med Goodbye to Gravity. TV-optagelser viser ifølge Reuters, at politibetjente og redningsfolk forsøgte at genoplive unge mennesker, som lå på fortovet foran klubben, mens flere og flere ambulancer ankom til stedet. De tilskadekomne er blevet indlagt på 10 forskellige hospitaler i hovedstaden.

Ulykken er en af de værste, som har ramt Bukarest i flere årtier.

Flere vidner har fortalt, at der i forbindelse med koncerten blev affyret fyrværkeri indenfor. Det var angiveligt fyrværkeriet, der fik loftet i klubben til at bryde ud i flammer.

Kort efter kom eksplosionen, og de 400 personer, som var til stede under koncerten, flygtede i panik ud af det røgfyldte lokales eneste dør.

En ung kvinde, som kom lettere til skade ved ulykken, og fredag aften blev udskrevet fra hospitalet, fortæller, at det kun tog få sekunder før hele loftet stod i flammer.

»I de næste tre sekunder flygtede vi mod den eneste dør,« fortæller hun til TV-stationen Antena 3.

Vicepremierminister Gabriel Oprea har bebudet, at en undersøgelse af årsagerne til hændelsen allerede er igangsat, mens landets sundhedsminister har appelleret til, at folk donorer blod.

Præsident Klaus Johannis håber, der hurtigt kommer en forklaring på tragedien.

»Jeg håber, myndighederne får gennemført undersøgelserne hurtigt og præcist,« siger han.

Fyrværkeri har de seneste år været årsag til nogle af de værste ulykker på natklubber rundt omkring i verden.

I den brasilianske by Santa Maria omkom mindst 241 mennesker i 2013 i en brand forårsaget af fyrværkeri. Det var formentligt også fyrværkeri, der startede brande på natklubber i den russiske by Perm, hvor 156 mennesker døde i 2009, og i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, i 2004, hvor 194 omkom.