Præsident Hollande fordømmer »fanatiske gidseltagere«

Den franske præsident Francois Hollande kalder fredagens gidseltagning, der endte med fire dræbte gidsler, for en »forfærdelig antisemitisk begivenhed«.

FRANCE-SHOOTING/
Frankrigs præsident Francois Hollande holdt fredag aften en TV-transmitteret tale til nationen i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

FRANKRIG: Frankrigs præsident Francois Hollande holdt fredag aften en TV-transmitteret tale til nationen i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.

Her bekræftede han, at fire personer mistede livet ved fredagens gidseltagning i et jødisk supermarked. Han fordømte gidseltagningen i supermarkedet som en »forfærdelig, antisemitisk hændelse«.

Francois Hollande sagde i sin TV-tale, at Frankrig står over for yderligere trusler, og at landet ikke vil give efter for frygten.

Han omtalte de dræbte gidseltagerne som »fanatikere«, som ikke repræsenterer den muslimske tro.

Præsidenten opfordrede samtidig til, at Frankrig »ikke bliver delt« som følge af de blodige begivenheder, der blev indledt med angrebet mod magasinet Charlie Hebdo onsdag. Angrebet kostede 12 mennesker livet, og efterfølgende forskansede de to ansvarlige brødre sig fredag i en virksomhed nordøst for Paris.

Samtidig blev en gidselaktion indledt i Paris, hvor to gidseltagere tog en gruppe handlende som gidsler. I begge tilfælde greb politiet ind og befriede gidslerne og dræbte tre gidseltagere.

Præsident Hollande benyttede samtidig lejligheden til at takke »modet og effektiviteten« hos de tusindvis af politibetjente, der har arbejdet i døgndrift siden onsdag for at jagte terroristerne.

Den franske præsident deltager søndag i en anti-terror march i Paris. Her får han selskab fra blandt andre den amerikanske justitsminister Eric Holder, den britiske premierminister David Cameron, den italienske premierminister Matteo Renzi, den spanske premierminister Mariano Rajoy samt den danske justitsminister Mette Frederiksen.