Præsident fyrer minister og politichef efter uro i Paraguay

Det har ført til fyringer, at politiet dræbte en ung mand, da det stormede et oppositionspartis hovedkvarter.

Asunción. En minister, en politichef og fire tjenestemænd er blevet fyret i Paraguay. Det sker, efter at en 25-årig mand blev dræbt i kølvandet af voldsomme protester i landet.

Den 25-årige Rodrigo Quintana blev dræbt af en gummikugle, som blev affyret af politistyrker, der stormede det liberale oppositionsparti PLRA's hovedkvarter. Det fortæller politikere og en offentlig anklager. Partiet er landets næststørste.

Indenrigsminister Tadeo Rojas og landets politichef, Críspulo Sotelo, er blevet fyret. Hændelsen, der førte til den unge mands død, vil nu blive efterforsket.

I et opslag på Facebook skriver præsident Horacio Cartes, at tabet af den unge mands liv er "uforsvarligt" og en "katastrofe".

Uroen i Paraguay begyndte, efter at landets senat i hemmelighed fredag stemte for en lov, der giver præsident Horacio Cartes lov til at stille op til genvalg.

Hovedstaden Asunción er faldet til ro dagen efter, at kongressen i landet blev stormet af demonstranter, som tændte ild flere steder i bygningen.

Men allerede i næste uge skal politikere stemme om den samme lov igen. Det frygtes, at det kan antænde protesterne på ny.

Forfatningen har siden 1992 indeholdt en passage, der forbyder genvalg. Det er for at undgå, at landet igen falder i kløerne på en diktator.

Cartes' allierede har med afstemningen set stort på oppositionen. Den mener, at Cartes er på vej til at køre landet mod endnu en periode som diktaturstat.

Der er et stykke vej, før lovgivningen bliver gennemført.

Først skal parlamentets andet kammer stemme loven igennem. Her har præsidentens støtter dog et flertal.

Derefter skal en særlig valgdomstol indkalde til en afstemning om reformen.

Paraguay blev styret af et militærdiktatur indtil 1989.

/ritzau/Reuters