Postkort skal fælde Europas værste kriminelle

Europol tager alternativ strategi i brug for at fange de 21 mest eftersøgte kriminelle i Europa.

Europol har udsendt en serie humoristiske postkort, der har til formål at fælde de 21 værste kriminelle i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Den europæiske politienhed, Europol, har udsendt humoristiske postkort til de 21 mest eftersøgte kriminelle i Europa i et forsøg på at fange dem.

- Kære Artur, belgiske pomfritter er de bedste, og vi ved, at du savner dem. Kom hjem og nyd dem snart - Vi har en god overraskelse til dig, står der i et af postkortene.

På postkortet er en tegning af Manneken Pis, pomfritter og et glas øl som er ting, Belgien er kendt for.

Kortet er adresseret til Artur Nawrocki, som på nuværende tidspunkt er på flugt, efter han blev dømt for narkohandel i 2014.

Foto: HO.

Postkortene blev offentliggjort af Europol fredag og er en del af en kampagne, som skal hjælpe med at fange Europas mest eftersøgte kriminelle.

- Mens de fleste af os nyder en velfortjent sommerferie, holder kriminelle ikke ferie fra kriminaliteten, oplyser Europol i en udtalelse.

Den humoristiske kampagne skal få flere folk til at se, hvordan de kriminelle ser ud og være opmærksomme.

- Mens de fleste af os nyder en velfortjent sommerferie, holder kriminelle ikke ferie fra kriminaliteten. Feriedestinationer har tidligere vist sig at være populære gemmesteder for kriminelle på flugt, siger Europol.

Foto: HO.

En lignende kampagne førte til, at tre personer blev anholdt, blandt andet i Holland, og det håber Tine Hollevoet, talskvinde for Europol, sker igen.

- Der var hollændere, som så kampagnen og genkendte den kriminelle. Det er, hvad vi ønsker at gøre med denne kampagne.

Der findes ingen statistikker for, hvor de kriminelle opholder sig, men lande som Spanien, Tyrkiet og Italien er populære gemmesteder for kriminelle på flugt.

Foto: HO.

/ritzau/