Portræt: Frankrigs mest eftersøgte kvinde er stadig på fri fod

Politiet jagter fortsat den 26-årige Hayat Boumedienne, som var kæreste til den ene af gårsdagens gidseltagere. Tidligere har hun ringet mere end 500 gange til en af Kouachi-brødrenes kone.

Foto: HANDOUT. Hayat Boumedienne, 26, blev fredag efterlyst af fransk politi sammen med hendes nu afdøde samlever Amedy Coulibaly, 32, som stod bag gidseltagningen i det jødiske supermarked. Foto: fransk politi/handout.
Læs mere
Fold sammen

Fransk politi afhører i øjeblikket konerne til de to gerningsmænd bag Charlie Hebdo-massakren i jagten på Frankrigs lige nu mest eftersøgte kvinde, Hayat Boumedienne.

Hun sættes i forbindelse med gårsdagens gidseltagningen i det jødiske supermarked og torsdagens drab på en ung politikvinde.

Ifølge den offentlige anklager i Paris har den 26-årige mere end 500 gange den seneste tid været i telefonisk kontakt med en af Kouachi-brødrenes ægtefæller.

Fransk politi efterlyste fredag Hayat Boumedienne og hendes kæreste, Amedy Coulibaly, med navn og billede for drabet på en kvindelig politibetjent i Paris.

Hayat Boumediennes kæreste, den afdøde Amedy Coulibaly, steg torsdag eftermiddag ud af en harvareret bil på Avenue Pierre Brossolette i det sydlige Paris og åbnede ild. Hayat Boumedienne var ifølge politiet også tilstede under angrebet, som udover den dræbte politikvinde efterlod to sårede.

Angrebet var ifølge politikilder koordineret med Kouachi-brødrene for at aflede politiets opmærksomhed under deres flugt efter Charlie Hebdo-massakren.

Amedy Coulibaly omkom fredag omkring klokken 17 dansk tid, da franske gendarmers specialstyrker stormede det jødiske supermarked, hvor han holdt flere gidsler fanget. Efter politiaktionen kom det frem, at i alt fire gidsler var blevet dræbt, allerede da gerningsmanden kom ind i den jødiske butik og skød omkring sig.

Der kom i løbet af denne episode divergerende meldinger, om hvorvidt Hayat Boumediennes  spillede en rolle i gidseltagningen. Men under alle omstændigheder henviser fransk politi også denne episode i efterlysningen af kvinden, som betegnes som »bevæbnet og farlig«.

»Hvem er egentlig terroristerne?«

Siden efterlysningen er der løbende kommet informationer frem om Hayat Boumedienne. Her er, hvad vi ved om den unge kvinde fra Paris, hvis ansigt lige nu pryder forsiden af de fleste både franske og internationale avisers websites:

Ifølge den britiske avis The Independent er hun oprindeligt af algerisk oprindelse og har angiveligt, før hun blev radikaliseret, arbejdet som kassedame. Hun er ifølge del af en børneflok på syv, skriver Daily Mail, hvor det også fremgår, at moderen døde, da Hayat Boumediennes var seks år, og at de mindste børn herefter blev overladt til de sociale myndigheder.

Hayat Boumediennes vej til verdenspressens forsider begyndte ifølge flere medier med hendes kærlighedsaffære til Amedy Coulibaly, som hun ifølge flere britiske aviser giftede sig med i 2009 under en religiøs ceremoni, som ikke er juridisk anerkendt i Frankrig.

Private billeder af de to, som i dag er kommet frem, viser en smilende Hayat Boumedienne i bikini og med armene omkring Amedy Coulibaly på en strand.

Derudover er det kommet frem, at de to sammen har besøgt den terrordømte Djamel Beghal i franske Cantal. Djamel Beghal har tilknytning til al-Qaeda og blev i 2001 arresteret og dømt i forbindelse med planlægningen af bombeangreb i Frankrig. Djamel Beghal blev løsladt i 2010.

Der er også kommet billeder frem taget under parrets besøg hos Djamel Beghal. Her poserer Hayat Boumedienne iført niqab med en armbrøst.

I forbindelse med besøget blev både Amedy Coulibaly og Hayat Boumedienne efterfølgende afhørt af fransk politi. Her skal hun angiveligt ifølge flere medier have udtalt:

»Da jeg så massakrene på uskyldige i Palæstina, i Iraq, i Tjetjenien, i Afganistan og hvorsomhelst ellers amerikanerne kaster deres bomber. Alt det... Hvem er egentlig terroristerne?«