Pompeo kaldt hjem inden grønlandsbesøg

»Presserende sager« kræver udenrigsministerens tilstedeværelse i Washington - dagen efter nye Iran-sanktioner.

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, gik onsdag om bord på sit fly i London-lufthavnen Stansted og satte kurs mod Washington i stedet for Grønland. Mandel Ngan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

USAs udenrigsminister, Mike Pompeo, udsatte sit besøg i Grønland, fordi hans tilstedeværelse er påkrævet hjemme i Washington.

Det meddeler det amerikanske udenrigsministerium torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Ministeriet oplyser ikke umiddelbart yderligere om, hvad årsagen til udsættelsen af besøget er.

Pompeo skulle have besøgt Grønland torsdag. Men i stedet lettede hans fly onsdag fra London med kurs mod den amerikanske hovedstad.

»Udenrigsminister Pompeo bliver nødt til at udskyde sit besøg i Grønland på grund af behovet for, at ministeren er i Washington D.C. i dag, oplyser ministeriets talskvinde, Mortgan Ortagus.«

Flere af Pompeos forgængere på udenrigsministerposten, herunder Colin Powell, Hillary Clinton og John Kerry, har besøgt verdens største ø i deres embedsperiode, skriver Sermitsiaq AG.

I Nuuk bekræfter departementschef Kenneth Høegh over for det grønlandske medie Sermitsiaq AG, at »presserende sager« kræver udenrigsministerens tilstedeværelse i Washington.

Onsdag indførte den amerikanske præsident, Donald Trump, nye sanktioner mod Iran.

Sanktionerne rammer Irans stål-, aluminium-, kobber- og jernindustri, der er nogle af de vigtigste eksportområder for den iranske økonomi.

De nye sanktioner kommer på et tidspunkt, hvor spændingerne mellem USA og Iran er taget til.

/ritzau/