Politiske modstandere klar med hurtigt Hillary-angreb

Republikanerne i USA har erklæret sig klar til kamp mod den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, blot få timer efter hun annoncerede sit kandidatur.

Republikanerne i USA har erklæret sig klar til kamp mod den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, blot få timer efter hun annoncerede sit kandidatur. Fold sammen
Læs mere
Foto: RONALDO SCHEMIDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Videoer, underskriftsindsamlinger og et hashtag på Twitter.

Republikanerne i USA har hurtigt lanceret en kampagne mod den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, der annoncerede sit længeventede kandidatur søndag aften dansk tid.

Allerede få timer efter, at den tidligere udenrigsminister og præsidentfrue meddelte, at hun går efter at blive USAs første, kvindelige præsident, rullede det republikanske parti det helt store kampagnemaskineri ud.

Hashtagget #whyimnotvotingforhillary - »derfor stemmer jeg ikke på Hillary« - begyndte hurtigt at florere på Twitter, og flere hjemmesider med underskriftindsamlinger mod Hillary Clintons kandidatur blev stablet på benene.

På det republikanske partis hjemmeside, gop.org, kan man skrive under på, at man vil »stoppe Hillary Clinton« - og få et gratis klistermærke til sin bil. Mandag morgen dansk tid har 27.271 amerikanere skrevet under - og tallet stiger fortsat.

Også på hjemmesiden stophillarypac.org opfordres amerikanerne til at registrere sig som modstandere af den demokratiske kandidat.

»Sørg for, at Hillary Clinton aldrig bliver præsident! Amerika kan ikke overleve endnu en periode med Obamas radikale politik, der bliver implementeret af et Bill og Hillary Clinton-hold i Det Hvide Hus. I 2016 vil det være for sent at stoppe Hillary,« står der på hjemmesiden.

To republikanere har indtil videre meldt sig på banen som kandidater til præsidentposten - Rand Paul og Ted Cruz. Begge er gået til angreb på deres politiske modstander.

»Vi er klar til Hillary. Vi ved præcis, hvad vi kan forvente. Hillary Clinton repræsenterer fortidens mislykkede politik. Vil Amerika have en tredje Obama-periode, eller er vi klar til en stærk, konservativ ledelse, der kan genskabe Amerikas storhed,« spørger Ted Cruz i en video, der florerer på flere amerikanske medier.

Rand Paul er noget mere kortfattet i en besked på Twitter:

»Vores republikanske parti bliver nødt til at slå Hillary,« skriver han og bruger hashtagget #DefeatHillary.

Den republikanske profil Jeb Bush, hvis familie har en lang historie i Det Hvide Hus, var heller ikke sen til at lange ud efter Hillary Clinton.

»Det er afgørende, at vi får ændret den retning, vores land bevæger sig i. Vi må gøre det bedre end Obama-Clintons udenrigspolitik, der har skadet relationerne til vores allierede og opildnet vores fjender. Og bedre end deres fejlslagne storpolitik, der har fået vores gæld til at vokse, og som står i vejen for reel økonomisk vækst og velstand,« siger Jeb Bush i en video, der er lagt på YouTube med det korte navn »Bedre«.

Jeb Bush er lillebror til Barack Obamas forgænger, George W. Bush, og søn af Bill Clintons forgænger, George H. W. Bush, og det forventes, at han også vil stille op til præsidentvalget i 2016. Han har dog endnu ikke annonceret sit kandidatur.