Politikvinder får tørklæder til moskébesøg

Et engelsk politidistrikt har udleveret tørklæder til kvindelige betjente, så de alle kan dække sig til, hvis de skal ind i en moské eller kirke.

Metropolitan Police var de første i England til at udstyre deres kvindelige, muslimske betjente med politi-tørklæder. Nu er Avon and Somerset-distriktet gået skridtet videre og har uddelt tørklæder til deres ikke-muslimske betjente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Metropolitan Police / AFP

Mens vi herhjemme diskuterer, om det skal være tilladt at bære tørklæde, når man er i tjeneste for Hjemmeværnet, synes man i England at have et noget mere afslappet forhold til at indarbejde religion i uniformer.

I Avon and Sommerset politidistrikt i det sydvestlige England har de kvindelige betjente fået uddelt en ny bestanddel til politiuniformen – tørklæder.

Tørklæderne bærer navn og logo for West Country-politistyrken og fås i sort og blå.

- De er fremstillet, så de kan benyttes i ethvert sted for religiøs tilbedelse og kan bruges til at dække hoved eller skuldre. For eksempel kan civilklædte betjente bruge dem til at dække skuldrene i en katolsk kirke, eller de kan bruge dem til at dække hovedet i synagoger, siger en talskvinde for politidistriktet, og slår altså fast, at tørklæderne ikke kun er til brug i moskeer.

Tørklæderne er dog blevet til i samarbejde med Aklima Initiative og Mosque Initiative – begge islamisk funderede organisationer.

Muslimske betjente har allerede tørklæder
Initiativet i det sydengelske politidistrikt skulle være det første sted i landet, hvor ikke-muslimske betjente får tildelt tørklæder.

I Englands største distrikt, The Metropolitan Police, har de kvindelige muslimske betjente imidlertid allerede tørklæder.

- Vi har haft disse tørklæder til muslimske, kvindelige betjente i noget tid, men hvis det vil være passende for betjente at iføre sig tørklæder, når de går ind i en moske, vil de gøre det, siger en talskvinde for The Metropolitan Police og tilføjer, at der ikke er plan om at få fremstillet tørklæder til de omkring 15.000 kvindelige betjente, man har i folden.

Mødt med begejstring
De 15 kvindelige betjente på stationen, der har modtaget tørklædet, har taget positivt imod den ny del til uniformen.

- Det her er en meget positiv tilføjelse til Avon and Somerset-uniformen, og jeg er sikker på, den vil blive hilst velkommen hos mange af vores betjente, sagde Jackie Roberts, chefpolitiassistent ved Avon and Somerset-distriktet, ved præsentationen i går.

Også fra muslimsk side bliver tiltaget mødt med åbne arme.

- Det her er et stort skridt på vejen til at fremme en tillidsfuld relation mellem politiet og det muslimske samfund, siger Rashad Azami, imam og leder af Bath Islamic Society.

Det er ikke første gang Avon and Somerset-politidistriktet går det muslimske samfund i møde.

Tilbage i 2006 måtte de gå ud og undskylde, efter det kom frem, at de under en rekrutteringsrunde havde diskrimineret positivt og gået efter kvindelige og muslimske kandidater. Det betød, at 186 mandlige og ikke-muslimske ansøgere fik afslag.