Politiet søger efter terrormotiv bag drab på fire marinesoldater

Det er endnu uvist, hvorfor en 24-årig mand torsdag skød og dræbte fire marinesoldater under angreb mod militære bygninger i den amerikanske delstat Tennessee. Angrebet efterforskes som terror.

Et foto af den formodede gerningsmand, Mohammad Youssuf Adbulazeez, der ifølge politiet dræbte fire marinesoldater inden han selv blev dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: HAMILTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Politiets efterforskere forsøger fortsat at finde ud af, hvad der torsdag aften dansk tid fik en 24-årig bevæbnet mand til at åbne ild, skyde og dræbe fire marinasoldater i byen Chattanooga i den amerikanske delstat Tennessee.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Gerningsmanden, der selv blev skudt og dræbt af politiet under skudepisoden, handlede ifølge Chattanoogas politimester Fred Fletcher »brutalt« og »skamløst«, da han skød omkring sig ved henholdsvis et militært rekrutteringscenter og et center for den amerikanske flåde.

Politiet har identificeret den 24-årige mand som Mohammod Youssuf Abdulazeez, der var født i Kuwait og senere fik amerikansk statsborgerskab. Ifølge NBC News arbejder myndighederne på at finde ud af, om Mohammod Youssuf Abdulazeez var inspireret af terrorbevægelsen Islamisk Stat eller andre tilsvarende militante grupper.

Foto: ERIK S. LESSER.

Den nu dræbte gerningsmands far var ifølge The New York Times for flere år siden i politiets søgelys, fordi han var mistænkt for muligvis at have bånd til en udenlandsk terrororganisation. Sønnen kom dog aldrig dengang under mistanke, understreger en kilde over for avisen.

Under torsdagens angreb skød gerningsmanden ved første episode mod et militært rekrutteringscenter, hvorefter han kørte ti kilometer videre til et andet militært center, hvor han også begyndte at skyde. Ifølge den amerikanske statsadvokat i den østlige del af Tennessee behandles skudepisoderne som en terrorhandling.

Foto: ERIK S. LESSER.

Præsident Barack Obama viste efter skudattentatet sin medfølelse til de fire dræbte marinasoldaters familier.

»Det er hjerteskærende omstændigheder for disse personer, som har tjent vores land med store tapperhed, at blive dræbt på denne måde,« lød det i en udtalelse fra præsidenten.