Politiet pågriber bevæbnet mand efter norsk buskapring

Politiadvokaten vil ikke udtale sig om, hvorvidt der er dræbte passagerer om bord på den bus, som mandag blev kapret på vej fra Bergen til Oslo.

NORGE: Politiet har pågrebet den bevæbnede mand, som mandag aften har kapret en bus i Norge.

Det oplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes til norsk TV 2 kort efter klokken 19.

Der meldes om flere sårede i bussen, som var på vej fra Bergen til Oslo, da den blev kapret mellem kommunerne Årdal og Tyin.

»Der er tilskadekomne personer på bussen, men foreløbig kan vi ikke gå ud med nærmere oplysninger om antallet af tilskadekomne og skadesomfang,« siger Refsnes.

Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt der er nogen omkomne i forbindelse med kapringen, ligesom han afviser at svare på, hvilken type våben, der er brugt.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke overblik over situationen, men alle politimæssige ressourcer er sat på sagen, skriver tv2.no.

»Vi har fået melding om sårede personer. Foreløbig har vi ikke flere informationer. Vi er på vej til stedet nu,« siger polititalsmand Odd Solvåg til TV-stationen.

En helikopter er også på vej til området, skriver flere medier.

Bussen Valdresekspressen tilhører virksomheden NOR-WAY Bussekspress, men virksomhedens daglige leder, Kristoffer Kvamme, har ingen kommentarer til sagen.

Valdresekspressen er ifølge tv2.no blevet kapret ved en tidligere lejlighed i 2003. Dengang endte det med drab, da den 39-årige buschauffør blev stukket ihjel - det lykkedes ham dog at redde livet for de 30 passagerer om bord. Den 26 år gamle gerningsmand dræbte også en asylansøger. Han blev siden pågrebet og erklæret psykotisk og dømt til behandling.