Politiet mistænker fem mænd for drabet på Nemtsov

Det russiske politi vil sigte i alt fem mænd for involvering i drabet på oppositionspolitikeren Boris Nemtsov. En af de mistænkte har angiveligt været politibejtent.

Tre af de mistænkte. Fold sammen
Læs mere
Foto: DMITRY SEREBRYAKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RUSLAND: To mænd er blevet anklaget for »involvering i mordet på« den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov, udtaler en talskvinde fra retten i Moskva søndag til Reuters.

De to mænd forventes at deltage i et retsmøde søndag sammen med tre andre personer, der er tilbageholdt i forbindelse med drabet.

Tidligere har der kun været meldinger om fire anholdte.

En af de tilbageholdte mænd har været ansat som politibetjent i Tjetjenien, citerer russiske medier en unavngiven embedsmand for at sige.

Nemtsov blev dræbt 27. februar, hvor han blev skudt ned bagfra få hundrede meter fra Ruslands magtcentrum i Kreml.

Den 55-årige Boris Nemtsov var en arg modstander af præsident Vladimir Putin og en højlydt kritiker af Ruslands involvering i krigen i Østukraine.

Putin har kaldt drabet »skamfuldt« og mener, at det har politiske undertoner.

Nemtsov var vicepremierminister under tidligere præsident Boris Jeltsin i midten af 1990erne, men han blev efterfølgende kørt ud på et sidespor, da Putin kom til magten.

Flere af Nemtsovs støtter har beskyldt den russiske magtelite for at stå bag drabet, og de har udtalt, at de først er tilfredse, når anklagerne har opsporet de personer, der har bestilt drabet, og ikke kun de mænd, der udførte drabet.