Politiet: Køleskab var årsag til storbrand i Grenfell Tower

Branden i Grenfell Tower, der kostede 79 personer livet, var ikke påsat. Den blev antændt af et køle-fryseskab i bygningen, fortæller politiet på et pressemøde.

Extensive damage is seen to the Grenfell Tower block which was destroyed in a disastrous fire, in north Kensington, West London, Britain June 16, 2017. REUTERS/Hannah McKay Fold sammen
Læs mere
Foto: Hannah Mckay

Branden i Grenfell Tower i London startede i et køle-fryseskab i bygningen og var ikke påsat.

Det viser politiets undersøgelser, der netop nu ifølge BBC bliver offentliggjort på et pressemøde.

Politiet oplyser videre, at isoleringsmaterialet og pladerne på bygningens facader ikke levede op til de krav, der gjaldt i forhold til brandsikkerhed.

Derfor overvejer man nu, hvorvidt man kan sigte en eller flere for drab i forbindelse med sagen, hvor 79 personer omkom. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Isoleringsmaterialet på Grenfell Tower har siden branden fået massiv kritik.

Øjenvidner til branden har fortalt, hvordan facaden fungerede som »benzin på bålet«, og en af myndighedernes teorier er da også, at den facade, der blev påsat under renoveringen af Grenfell Tower, kan have gjort, at flammerne blev spredt meget hurtigt.

Dengang beklædte man bygningen med såkaldt AMC, der står for Aluminium-Komposit. Det er en form for flamingo, der beskyttes af to aluminiumsplader. Pladerne skal sørge for, at flammer ikke kan nå ind til plasten - der ellers let vil brænde. Men hvis det bliver varmt nok - og til 700 grader - kan pladerne ikke modstå, og så går det galt.

Politiet har offentliggjort en stribe billeder fra den 24. etagers høje bygning, der står tilbage som en sodet fakkel i London.

Londons brandinspektør oplyser, at det vil tage uger at få overblik over ulykken. Fold sammen
Læs mere
Foto: LONDON METROPOLITAN POLICE / HAN.