Politiet i Panama beslaglægger fire ton kokain

64 personer er anholdt, og kokain til flere milliarder kroner er konfiskeret fra mellemamerikansk smuglerring.

Politiet i Panama City har beslaglagt fire tons kokain. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i Panama har arresteret 64 personer og beslaglagt fire ton kokain efter at have været på sporet af en smuglerring i mere end to år.

Det fremgår af en regeringsudtalelse onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Igennem de seneste 22 måneder har politiet beslaglagt i alt 2,5 millioner dollar, 49 køretøjer og et ton marihuana fra smuglerringen, der består af personer fra Panama, Columbia, Cuba, Guatemala, Mexico og Venezuela.

Anklageren i sagen, Eduardo de la Torre, fortæller, at smuglerringen har transporteret stofferne med båd fra Syd- og Mellemamerika. Han oplyser samtidig, at stofferne på gadeplan i USA har en værdi på omkring 400 millioner dollar, hvilket svarer til 2,6 milliarder danske kroner.

Yderligere 33 personer er anklaget i sagen, inklusiv flere politifolk, skriver myndighederne i en erklæring.

Panamas præsident, Juan Carlos Varela, har beklaget sig over, at en fredsaftale mellem den colombianske regering og oprørsbevægelsen FARC, har ført til mere narkotikasmugling og forøget volden i Panama.

Onsdag kunne myndighederne i El Salvador fortælle, at fem mænd var blevet anholdt i en mindre fiskerbåd. I båden fandt politiet kokain af en værdi af 21 millioner dollar, svarende til 130 millioner kroner, det skriver nyhedsbureauet AFP.

De fem anholdte mænd er fra Guatemala og Ecuador. De skal nu stilles for en dommer, hvor de er anklaget for narkotikasmugling. Hvis de bliver dømt, lyder minimumstraffen på otte års fængsel.

Fra januar til april har myndighederne i El Salvador konfiskeret mere end to ton narkotika.

/ritzau/