Politiet i Moska anholder demonstranter i hobetal

Oppositionen fortsætter demonstrationer i Moskva en uge efter, at knap 1400 aktivister blev anholdt.

Russisk politi har anholdt oppositionspolitiker Ljubov Sobol, inden hun ankom til lørdagens demonstration i Moskva. Tatyana Makeyeva/Reuters Fold sammen
Læs mere

Russiske politifolk har anholdt 600 mennesker, som lørdag demonstrerede i centrum af Moskva for frie valg i Rusland.

Det oplyser den uafhængige observatørgruppe OVD-info.

Deltagerne fra oppositionen havde ikke fået tilladelse af myndighederne til at demonstrere i Moskvas bymidte.

Tidligere på eftermiddagen hed det fra OVD-info, at mindst 311 var anholdt cirka en time efter, at demonstrationen begyndte.

Blandt de anholdte er den fremtrædende aktivist Ljubov Sobol, som har indledt en sultestrejke. Hun blev anholdt forud for demonstrationen, da hun var på vej dertil i en taxi.

Oppositionen protesterer mod udelukkelsen af flere kandidater ved det kommende valg til Moskvas byråd. Det er både oppositionsmedlemmer og uafhængige kandidater.

Valget skal efter planen finde sted 8. september.

Lørdagens demonstration finder sted, en uge efter at politiet i Moskva anholdt næsten 1400 demonstranter ved en lignende protest.

Oppositionen indkaldte til den første demonstration 14. juli. Det var umiddelbart efter, at den russiske valgkommission havde erklæret kandidaturerne ugyldige.

Politiet har gentagne gange advaret om, at det vil gribe ind mod lørdagens planlagte demonstration.

Her har oppositionen arrangeret en fire kilometer lang march ad den såkaldte Boulevard Ring, der løber rundt om det centrale Moskva. Mange moskovitter bruger dette område til gå- og løbeture.

Kampklædte betjente pågreb mange demonstranter, inden de nåede frem til området lørdag. Men tilsyneladende foregik anholdelserne mindre hårdhændet end i weekenden inden.

I sidste uge slog betjente på de anholdte med stave, og der var meldinger om tilskadekomne demonstranter.

/ritzau/Reuters