Politiet har anholdt to mænd på åben gade efter London-angreb

Politi har anholdt to mænd i London-forstad efter terrorangreb. 16-årig stukket i ryggen med kniv i Mjølnerparken. Myanmars flåde har fundet nedstyrtet fly og flere lig. Få overblikket over nattens nyheder her.

Siden angrebet i London i weekenden har der været adskillige politiaktioner rundt omkring i byen. Blandt andet flere ransagninger og anholdelser i Ilford-bydelen, som her fra 6. juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politi har anholdt to mænd på gaden i Ilford efter London-angreb

Tre mænd er sent onsdag aften blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af et angreb i det centrale London lørdag aften, der kostede otte mennesker livet.

Omkring klokken 22 anholdt betjente fra politiets antiterrorenhed - med hjælp fra bevæbnede betjente - to mænd på gaden i Ilford i det østlige London. En tredje blev anholdt under en ransagning på en adresse i samme område.

Det oplyser politiet i London, Metropolitan Police, i en pressemeddelelse kort før midnat mellem onsdag og torsdag lokal tid.

Den ene af de to mænd, der blev anholdt på gaden, er en 27-årig mand. Han er anholdt på mistanke om at planlægge eller tilskynde til terrorhandlinger.

Den anden - en 33-årig mand - er anholdt på mistanke om besiddelse af stoffer med henblik på at sælge dem videre.

Manden, der blev anholdt i en bolig i Ilford, er en 29-årig mand. Han er også anholdt på mistanke om at planlægge eller tilskynde til terrorhandlinger.

Meddelelsen kommer, efter at politiet onsdag morgen oplyste, at det i de tidlige morgentimer samme dag havde anholdt endnu en mand mistænkt for at have en forbindelse til angrebet i London lørdag.

Anholdelsen skete i forbindelse med en ransagning, oplyste politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om en 30-årig mand, der blev anholdt under en ransagning på en adresse i det østlige London. Han er mistænkt for at planlægge eller tilskynde til terrorhandlinger.

Lørdag aften kørte tre mænd i en varevogn ind i mennesker på London Bridge. Derefter fortsatte de til Borough Market, der er kendt for barer og spisesteder. Her hoppede de ud af bilen og stak tilfældige personer ned.

Otte personer blev dræbt, mens 48 andre blev såret. De tre gerningsmænd blev skudt og dræbt af politiet.

Mandag aften blev 12 personer, der har været anholdt i forbindelse med sagen, løsladt. Der var tale om syv kvinder og fem mænd i alderen fra 19 til 60 år. Alle blev anholdt på to adresser i Barking.

Yderligere har politiet afhørt hundredvis af vidner.

Onsdagens anholdelser sker aftenen før det britiske parlamentsvalg. Og når briterne torsdag finder vej til stemmeboksene, bliver det da også med massivt politiopbud.

/ritzau/

16-årig stukket i ryggen med kniv i Mjølnerparken

En 16-årig dreng blev kort efter midnat torsdag bragt til hospitalet efter at være blevet stukket med en kniv i ryggen i Mjølnerparken i København.

Det oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen kort efter klokken tre natten til torsdag.

Politiet fik anmeldelsen klokken 00.14.

- Vi får en anmeldelse om, at en person er blevet stukket med en kniv i Mjølnerparken. Da vi kommer derned, får vi fat på en ung mand på 16 år, der har et mindre knivstik i venstre side af ryggen, siger efterforskningslederen.

- Vi træffer også nogle andre personer dernede, men de er ikke særlig meddelsomme, siger han.

Den 16-årige blev bragt på hospitalet, men et par timer senere er han lappet sammen igen.

- Knivstik er altid potentielt farlige, men nogle er farligere end andre, siger Kenneth Jensen, der tilføjer, at drengens forældre er underrettet.

Den 16-årige dreng bor i Mjølnerparken.

- Han har ikke nogen relationer til bandemiljøet, så det er ikke der, pilen peger hen.

- Han vil ikke rigtigt sige andet, end at han blev stukket ned bagfra, så nu håber vi, at overvågningen i området kan hjælpe os, siger Kenneth Jensen.

Mjølnerparken er et alment boligbyggeri, der ligger på det ydre Nørrebro i København.

/ritzau/

Myanmars flåde har fundet nedstyrtet fly og flere lig

Myanmars flåde har fundet det militærfly, der forsvandt i Myanmar onsdag med 122 mennesker om bord.

Flyet er fundet i Andamanhavet, som er en del af den Bengalske Bugt. Der er også fundet flere lig.

Det oplyser en talsmand for Myanmars militær torsdag morgen.

- Vi har fundet flyet og nogle døde kroppe i morges omkring klokken 8.25 lokal tid, siger talsmanden.

Flyet er fundet ud for kysten ved Launglon i det sydlige Myanmar.

Ni skibe og tre fly var sendt til området for at deltage i eftersøgningen.

Flyet forsvandt mellem den sydlige by Myeik og Yangon, der er landets største by.

Kommunikationen med flyet ophørte pludseligt onsdag omkring klokken 13.35 lokal tid, da det var nået godt 30 kilometer vest for Dawei.

Der har været modstridende oplysninger om antallet af personer om bord, men i den seneste opdatering oplyser militæret, at der i alt var 122 mennesker om bord.

Mere end halvdelen af passagererne, herunder 15 børn, var familiemedlemmer til nogle af de militærfolk, der er stationeret i kystregionen.

Yderligere var 35 soldater og 14 besætningsmedlemmer om bord.

Det oplyser hærchefens kontor i en erklæring torsdag morgen.

- Nogle var på vej til lægeundersøgelser, mens andre var på vej til skole, siger en talsmand for militæret.

Det er monsunsæson i Myanmar, men der var ingen umiddelbare rapporter om stormfuldt vejr i området på tidspunktet for flyets forsvinden.

Ifølge Myanmars militær havde flyets kaptajn flere end 3000 timer i et cockpit bag sig.

/ritzau/AFP

Trump føler sig renset af fyret FBI-chefs vidneudsagn

USA's præsident, Donald Trump, føler sig 100 procent renset, efter at den fyrede FBI-chef James Comey onsdag offentliggjorde sit vidneudsagn før en høring i Senatet torsdag.

- Præsidenten føler, at han har fået komplet og fuldstændig oprejsning. Han er ivrig efter at fortsætte med sin dagsorden, siger Trumps advokat Marc Kasowitz i en meddelelse. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge meddelelsen er Donald Trump glad for, at James Comey "endelig offentligt har bekræftet, at præsidenten ikke var en del af Ruslands-efterforskningen", lyder det fra Marc Kasowitz.

James Comey afleverede onsdag et nedskrevet vidneudsagn før torsdagens høring i Senatet.

Vidneudsagnene understøtter ifølge Reuters beskyldninger mod Trump. Blandt andet står der, at præsidenten forsøgte at påvirke undersøgelser omkring den daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Comey siger også i udsagnene, at Trump i et telefonopkald 30. marts spurgte ham om, hvad der kunne gøres for at få mindsket intensiteten omkring en efterforskning af Trump-lejrens påståede relationer til Rusland.

Præsidenten sagde også ifølge den tidligere FBI-chef, at han forventede loyalitet fra Comey.

- Jeg har brug for loyalitet. Jeg forventer loyalitet, skal Trump have sagt. Ordene faldt i forbindelse med drøftelser om, hvorvidt Comey ville fortsætte som FBI's direktør.

Comey blev fyret som FBI-direktør den 9. maj. Som afsked fra Trump lød det, at Comey ikke var i stand til "effektivt at lede bureauet".

Høringen skal kaste lys over forløbet omkring de påståede forbindelser mellem Trumps stab og Rusland.

Høringen i senatets efterretningsudvalg imødeses med stor spænding.

Comey vil indlede med at berette om en middag, som han havde med Trump den 27. januar - en uge efter præsidenten blev indsat.

/ritzau/

Arkæologer finder bane brugt til »dødeligt boldspil« i Mexico City

Et gigantisk aztekertempel, der angiveligt blev bygget som en hæder til vindens gud, er blevet fundet i hjertet af Mexico City.

På samme tid har arkæologer også fundet en bane, der er blevet brugt til et dødeligt boldspil, i kort afstand fra templet.

Det historiske fund blev offentliggjort onsdag, hvor journalister fik en rundtur i templet og den nærliggende boldbane.

Historiske dokumenter tyder på, at den spanske erobrer Hernán Cortés første gang overværede det aztekiske boldspil på banen i 1528, da han blev inviteret af den sidste aztekiske kejser, Moctezuma.

Cortés afsatte og henrettede siden den aztekiske kejser.

Historikere mener, at spillerne brugte deres hofter til at holde en bold i spil.

Arkæologer fandt 32 sæt menneskelige halshvirvler på stedet. Det er højst sandsynligt resterne af folk, der er blevet halshugget som en del af spillets ritual.

Der er kun en lille del af tilskuerpladserne tilbage. Arkæologer anslår, at banen har været 50 meter lang.

Templet er en gigantisk halvcirkel, der i sin tid har målt 34 meter på det længste led og fire meter i højde.

Den enorme Mexico City blev bygget oven på aztekernes hovedstad, Tenochtitlán.

Mexico Citys historiske centrum bliver af samme årsag kaldt "det store tempelområde".

- Denne opdagelse er en ny mulighed for at fordybe os i den prægtige by Tenochtitlán, siger Mexicos kulturminister, María Cristina García.

Et hotel, der tidligere stod på området, hvor ruinerne nu er blevet opdaget, kollapsede i 1985 som følge af et katastrofalt jordskælv, der var skyld i tusindvis af dødsfald.

Hotellets ejere opdagede efterfølgende de ældgamle ruiner og underrettede myndighederne.

Arkæologer mener, at templet blev bygget mellem årene 1486 og 1502.

Det er planen, at ruinerne skal åbnes for offentligheden.

/ritzau/Reuters