Politiet forhandler med gidseltager i tysk by

Gerningsmanden skal være bevæbnet. Det er uklart, om gidseltagningen har forbindelse til et besøg fra forbundskansler Merkel, der finder sted mandag eftermiddag i den tyske by Ingolstadt.

Udrykningskøretøjer står klar foran rådhuset i den sydtyske by Ingolstadt den 19. august 2013, hvor en bevæbnet mand har taget et ukendt antal gidsler. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER KNEFFEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: En forhandler gruppe fra tysk politi er i kontakt med den mand, der mandag morgen har taget flere personer som gidsler i det gamle rådhus i Ingolstadt i det sydlige Tyskland.

Ifølge tyske medier finder gidseltagningen, der begyndte klokken ni, sted samme dag som et planlagt besøg fra forbundskansler Angela Merkel. Hun er således ventet i den bayerske by mandag eftermiddag i forbindelse med sin valgkampsturné. Politiet mener dog ikke, at der er nogen umiddelbar forbindelse mellem gidseltagningen og besøget fra forbundskansleren.

Manden skal være bevæbnet, men det er uklart, hvor mange mennesker han har i sin varetægt, lige som der heller ikke er meldinger om, hvilke eventuelle krav han stiller til forhandlerne.

Byens borgmester skal ikke være blandt gidslerne, men en af hans stedfortrædere menes at være i gidseltagerens varetægt.

Det er endnu uklart, om det planlagte Merkel-besøg bliver gennemført, men Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, oplyser til lokalmediet Donau Kurier, at gidslernes sikkerhed er »absolut førsteprioritet«.

Foruden gerningsmanden og hans gidsler er rådhuset evakueret, og politiet har afspærret et større område i byen.