Politiet fandt armbrøster og billeder af Hitler: Nyt nazistparti bremset

I Italien er det ulovligt at »forsvare fascisme«. En gruppe nynazister er blevet anholdt.

 

I en storstilet aktion har italiensk politi forpurret en plan, der skulle starte et nynazistisk parti i landet. Torsdag foretog politiet razziaer i flere byer og fandt blandt andet et større antal våben, skriver Reuters.

Razziaerne fandt sted på 19 adresser 16 forskellige steder i Italien – fra Sicilien i syd til Milano i nord.

Politiet har haft gruppen under observation i to år. Gruppens medlemmer var »forenet af den samme ideologiske fanatisme og villige til åbent at skabe en pronazi, fremmedfjendsk og antisemitisk bevægelse«, oplyser italiensk politi i en meddelelse.

Gruppen kaldte sig Italiensk Nationalsocialistisk Arbejderparti. På de 19 adresser blev der blandt andet fundet nazimemorabilia, hagekors og billeder af Adolf Hitler. Der blev også fundet adskillige våben: pistoler, rifler og armbrøster.

I Italien er det ulovligt at »forsvare fascisme« eller forsøge at genoplive fascistiske partier.

Under ransagningerne har politiet beslaglagt en række våben og nazistiske effekter.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Italiensk politi/Reuters/Ritzau Scanpix.

Den ekstremistiske gruppe havde skabt forbindelser til lignende grupper i blandt andet Storbritannien, Frankrig og Portugal, oplyser politiet.

Italiensk politi har i løbet af 2019 gennemført en række aktioner mod højreekstreme grupper. I juli beslaglagde politiet en lang række våben, inklusive missiler, som en ekstremistisk gruppe havde anskaffet. Og i november blev en gruppe nazisympatisører anholdt, mistænkt for at planlægge et angreb på en moské.