Politiet beskytter fransk satireblad

Bevæbnede betjente passer på Charlie Hebdos redaktionslokaler, efter at magasinet har trykt en serie tegninger af profeten Muhammed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FRANKRIG: Adskillige bevæbnede politifolk beskytter satirebladet Charlie Hebdos redaktionslokaler og chefredaktør Gerard Biard, beretter nyhedsbureauet Reuters.

Politiets massive tilstedeværelse er nødvendig, efter at det satiriske magasin onsdag udkom med en serie tegninger, der skal forestille profeten Muhammed. Forsiden bærer en tegning af en ortodoks jøde med slangekrølle og hat, der skubber en turbanklædt muslim, som tilsyneladende skal være Muhammed, i en rullestol.

Overskriften lyder »De urørlige 2« efter en fransk filmtitel, og i en taleboble kan man læse, at Muhammed-figuren siger: »I skal ikke gøre nar«.

Charlies Hebdos webside gik allerede ned onsdag formiddag, efter at være blevet bombarderet med kommentarer, der spændte fra hademails til opbakning.

Det er langt fra første gang, at det franske magasin har bragt sig i konflikt med muslimer. I 2006 genoptrykte Charlie Hebdo i solidaritet med andre udgivelser Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, og det har udgivet et nummer, der skulle forestille at være redigeret af profeten selv.

Magasinets redaktionslokaler i Paris blev i 2011 hærget af en brand, som blev antændt af en brandbombe. Ingen kom til skade ved branden, der fuldstændigt raserede lokalerne, hvor Charlie Hebdo blev produceret.

Det franske magasins tegninger følger i kølvandet på den kontroversielle film »Innocence of Muslims«, der de seneste dage har udløst voldsomme demonstrationer i den muslimske verden.