Politiet anholder mand med bånd til bombeangrebet i Bruxelles

Endnu en mand er anholdt i forbindelse med angreb i Bruxelles, hvor selvmordsbombere tog 32 med sig i døden.

Arkivfoto. Endnu en mand er anholdt i forbindelse med angreb i Bruxelles, hvor selvmordsbombere tog 32 med sig i døden. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND

Belgiske myndigheder har anholdt en mand i forbindelse med bombeangreb, der ramte Bruxelles' lufthavn og metrosystem i marts 2016.

Det drejer sig om en 39-årig belgisk statsborger, der inden for fem dage skal for en domstol, oplyser den føderale anklager i Bruxelles onsdag.

I en skriftlig kommentar fremgår det, at manden er sigtet for at deltage i aktiviteter, der er forbundet med en terrorgruppe, "terrordrab" eller "forsøg på terrordrab" enten som gerningsmand eller medskyldig.

Men anklagemyndigheden har ikke fortalt nærmere om, hvordan den 39-årige er forbundet til selvmordsbomberne, der dræbte i alt 32 personer sidste år.

Anholdelsen er offentliggjort, dagen efter at belgiske medier rapporterede, at politiet havde foretaget flere ransagninger i forbindelse med terrorbekæmpelse. Fire personer blev ifølge mediernes oplysninger anholdt.

En af ransagningerne blev angiveligt foretaget i en butik i hovedstaden, der muligvis har stået for indkøb af bombematerialer.

Angrebene fandt sted 22. marts 2016, hvor tre selvmordsbombere om morgenen angreb byen.

De to første eksplosioner skete i afgangshallen i lufthavnen Zaventem. Med bare ni sekunders mellemrum sprængte to unge islamister sig selv i luften. 16 personer mistede livet.

Godt en time senere sprang endnu en bombe i et metrotog i hovedstadens europæiske kvarter. Også her døde 16 civile. Desuden blev 340 såret ved eksplosionerne.

Ni personer er tidligere blevet anklaget i forbindelse med angrebene.

Angiveligt handlede gerningsmændene med støtte fra gruppen Islamisk Stat.

/ritzau/AFP