Politiet anholder en 23-årig mand for Manchesterangreb

Ung mand er anholdt efter razziaer i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena.

Arkivfoto: Britiske politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena. Det skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN SUPER

Britisk politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena.

»Han er anholdt på baggrund af en mistanke om, at han har overtrådt anti-terrorlovgivningen,« skriver en talsmand for politiet i Manchester på Twitter.

Samtidig meddeler den britiske efterretningstjeneste MI5, at man vil gennemføre en undersøgelse af, hvordan man håndterede flere advarsler fra offentligheden vedrørende selvmordsbomberen Salman Abedi fra Manchester-angrebet.

MI5 fik mindst tre advarsler om Abedis radikaliserede holdninger, siger BBC.

»Det er et rigtigt skridt, at MI5 foretager en undersøgelse af sig selv efter Manchester-angrebet,« siger den britiske indenrigsminister, Amber Rudd.

Den britiske selvmordsbomber Salman Abedi var en af 20.000 personer, som var i den britiske efterretningstjenestes søgelys, men han var ikke en af de 3000, som er genstand for aktiv efterforskning, siger kilder til Reuters.

Den interne efterforskning i MI5 vil have fokus på, hvad man vidste om gerningsmanden, og om de rigtige beslutninger blev truffet, siger de anonyme kilder.

Anholdelsen af den 23-årige kommer, efter at politiet foretog nye razziaer søndag og anholdt yderligere to personer, mens tusinder trodsede terrortruslen og deltog i Manchesters årlige halvmaraton.

Anholdelsen er den 16. i forbindelse med Manchester-angrebet, skriver Reuters. To er løsladt igen, og der er dermed 14 personer i politiets varetægt i forbindelse med efterforskningen af angrebet.

En uge efter den 22-årige Salman Abedi sprængte en bombe ved en popkoncert og dræbte mindst 22, mener de britiske myndigheder, at medlemmer af selvmordsbomberens netværk stadig kan være på fri fod.

De to mænd, der blev anholdt søndag, var 25 og 19 år.

Angrebet skete i Manchester Arena, hvor 21.000 personer havde været til en popkoncert med sangeren Ariana Grande.

Mindst 116 blev såret af bomben.

Også ved det årlige ti kilometer lange løb Great Manchester Run, som titusinder deltog i søndag, var sikkerhedsforanstaltningerne skærpet.

Søndagens løbet blev indledt med et minuts stilhed.