Politichef: Dræbt sort teenager pegede med en pistol mod betjenten

Den dræbte sorte teenager, som en politibetjent skød tirsdag aften, pegede på betjenten med en pistol, der blev fundet på gerningsstedet, oplyser politichefen i St. Louis.

Politiet oplyser på et pressemødet, at den sorte dreng, Toni Martin, som natten til tirsdag blev skudt og dræbt af politiet, pegede på betjentene med en pistol. Her diskuterer en lokal indbygger med politiet i Berkeley, St. Louis, Missouri, hvor Toni Martin blev dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEIGH MAIBES/SHORTSTACKSTREAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den 18-årige Toni Martin, som tirsdag aften blev skudt og dræbt i en forstad til byen St. Louis i USA, var bevæbnet med en 9-milimeter pistol, som han pegede med på en politibetjent.

Det oplyste chefen for politiet i St. Louis, Jon Belmar, onsdag på et pressemøde. Her forklarede han, hvad der foreløbig vides om omstændighederne, der førte til, at den sorte teenager nu føjer sig til listen over unge sorte, der mister livet under konfrontationer med politiet.

Tirsdagens drab skete på en tankstation i forstaden Berkeley, tæt på forstaden Ferguson, hvor den ubevæbnede Michael Brown tidligere i år også blev skudt af en hvid betjent. Drabet udløste omfattende uroligheder i flere amerikanske storbyer.

Jon Belmar oplyser ifølge TV-stationen Sky News, at politiet blev tilkaldt efter at have fået et opkald om et tyveri, og ved ankomsten til tankstationen blev betjenten opmærksom på to mænd.

Kort efter trak den ene en pistol, som han pegede mod politibetjenten, som ifølge Reuters derefter bevægede sig baglæns og snublede - og samtidig affyrede tre skud.

Ét ramte den 18-årige, et andet politibilen, mens et tredje ikke er oplyst.

Den anden mand stak af lige før skyderiet og er endnu ikke fundet.

Ifølge TV-stationen gav Jon Belmar udtryk for, at episoden ikke nødvendigvis havde behøvet at ende så tragisk.

»Han kunne være stukket af, han kunne have smidt sit våben. Alt kunne have været sket. Det havde ikke været nødvendigt med en slutning, hvor han pegede på betjenten med en 9-milimeter pistol,« sagde politichefen.

Ifølge ham har tankstationens videokameraer fanget situationen, hvilket i den givne situation er en fordel, da betjenten ved en fejl ikke havde sit eget kamera på, som ellers er en del af uniformen.

Umiddelbart efter drabet var blevet kendt i nærområdet, strømmede op mod 300 indbyggere til tankstationen, hvor de råbte ad politiet, smed kraftigt fyrværkeri mod betjentene og stillede sig op foran de 50 udkommanderede betjente eller kastede med sten.

To betjente blev kvæstet, og fire demonstranter blev arresteret.

Politichefen Jon Belmar udtrykte på pressemødet medfølelse med den dræbtes familie og sagde ifølge Reuters:

»Der er ingen vindere her. Der er kun tabere.«