Politibåd fik motorstop på vej til Utøya

Politiet kunne have være på øen Utøya 10 minutter tidligere, hvis det ikke havde været for et motorstop.

Politiet ankommer til Utøya i en af de to andre både, de måtte tilkalde, da den første fik motorstop. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske politi mistede omkring 10 livsvigtige minutter, da båden, som fragtede de tungt bevæbnede Delta-styrker ud til øen Utøya for at komme de unge til undsætning, fik motorstop.

Det skriver Dagbladet ifølge nyhedsbureauet NTB.

- Jeg kan bekræfte, at vi havde et motorstop, men vi fik hurtigt fat i nye både, siger politimester Sissel Hammer fra Nordre Buskerud politidistrikt.

Hun forklarer, at hun har fuld forståelse for, at de unge, som fortvivlede gemte sig på øen, da gerningsmanden, den 32-årige Anders Behring Breivik, skød løs på alt og alle, følte, at der gik for lang tid, før politiet dukkede op.

- Hvert minut, hvor du gemmer dig på en ø og frygter for at blive skudt, føles som et år. Jeg har også lyst til at sige, at det er forfærdeligt. Det er den 11. september for Norge, siger Sissel Hammer ifølge Dagbladet.

Hammer rykkede selv ud til øen, da hun hørte meldingerne om, at der blev affyret skud. Hun oplyser, at politiet tog meldingerne om skyderi alvorligt fra begyndelsen af.

Samtidig bekræfter hun, at flere ikke lykkedes med at komme igennem til politiet på telefonen.

- Når sådanne hændelser sker, og vi har at gøre med et stort antal mennesker, og deres pårørende begynder at ringe ind, så er det helt umuligt for en operationscentral som vores at besvare alle telefonerne.

/ritzau/NTB