Politi: Svenske rockere og kriminelle huserer i lufthavn

Kriminelle netværk som Hells Angels har ifølge politiet koblinger til ansatte i Stockholms Arlanda-lufthavn.

En rapport fra politiet i Sverige viser, at kriminelle netværk har kontakter blandt medarbejdere i den svenske lufthavn Arlanda (Arkivfoto). Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Kriminelle netværk trækker tråde til medarbejdere i Arlanda-lufthavnen ved Stockholm.

Det viser en rapport fra det svenske politi, som avisen Ekspressen har fået indsigt i.

Det fremgår i rapporten, at »bemærkelsesværdigt mange koblinger mellem lufthavnsmedarbejdere og kriminelle netværk«.

Den giver et overraskende billede af situationen i lufthavnen, der ifølge avisen er klassificeret som særligt beskyttet.

Desuden er Arlanda en befærdet lufthavn, hvor omkring 25 millioner passagerer årligt passerer igennem.

Politiet kobler dele af personalet sammen med rockere, kriminelle netværk og radikaliserede grupper. Det fremgår, at der arbejder »flere individer med kriminelle koblinger« i strategiske positioner i lufthavnen.

Det skal blandt andet være i lufthavnskontrollen, der laver sikkerhedstjek af rejsende og undersøger bagage.

»Dette er bemærkelsesværdigt, ikke mindst fordi lufthavnskontrollører har en tillidspost i forhold til politimyndigheden,« står der i rapporten.

Det er kriminelle netværk som rockergruppen Hells Angels, banden Märstanätverket og netværket Tyson, der blandt andet bliver nævnt af politiet.

Grupperne mistænkes for at have kobling til ansatte i lufthavnen. Flere udnytter ifølge politiet deres funktioner til at udføre kriminelle handlinger.

Alle de nævnte netværk er ifølge politiet involveret i smugling af narkotika og voldelige forbrydelser.

Expressen skriver, at der tidligere har været sager om smugling fra lufthavnen. Blandt andet skal toldvæsenet have opdaget folk på Arlanda, der smuglede narkotika. Bagmændene blev senere dømt.

Også lufthavnens paskontrol for kritik i rapporten og beskrives som utilstrækkelig. Det samme gør kameraovervågningen på stedet.

/ritzau/