Politi stemmer dørklokker i vidnejagt til svensk dobbeltdrab

Voldsomt drab på to unge mænd på klos hold kan være en del af en bandekonflikt, siger svensk politi.

Arkivfoto. Voldsomt drab på to unge mænd på klos hold kan være en del af en bandekonflikt, siger svensk politi. Fold sammen
Læs mere

Blandt de mulige motiver bag et voldsomt dobbeltdrab i Stockholm er en banderelateret forbrydelse - og at drabene kan være knyttet til andre forbrydelser.

Det siger Lars Bystrom, talsmand for politiet i Stockholm.

»Vi skal ikke gisne om omstændighederne. Vi har haft og har stadig en række konflikter mellem kriminelle elementer i regionen. Vi kan ikke sige, at det er det ene eller det andet - men det er ikke udelukket.«

Det dobbelte drab på to mænd i 20'erne er det seneste af flere drab, der har fundet sted i Stockholmsområdet på blot en uge.

Drabene fandt sted i et beboelsesområde i Kista i den nordvestlige del af Stockholm tæt på Rinkeby, hvor politiet blev tilkaldt klokken 22.06 onsdag aften.

Her fandt politiet to mænd, der var skudt på klos hold siddende i en bil.

Natten til torsdag er der pågået tekniske undersøgelser på gerningsstedet, der er afspærret, og bilen, hvori mændene blev fundet, er beslaglagt.

Samtidig har politiet talt med forskellige vidner hele natten.

Politiet vil dog ikke kommentere på eventuelle fund i løbet af natten.

»Nu skal vi sammensætte, det vi har, og se, om den tekniske undersøgelse har givet noget. Der vil blive sammensat et særligt hold, der skal håndtere det her,« siger Lars Bystrom.

Torsdag vil politiet ringe på hos folk i området og tale med dem og gøre en indsats for at skabe tryghed for beboerne.

»Vi indsætter uniformerede ressourcer i området som en sikkerhedsforanstaltning. Jeg kan forestille mig, at der er mennesker, der er bekymrede. Plus der er mulighed for, at vi kan fange eventuelle vidner«, siger Lars Byström.

De to dræbte mænd blev kørt på hospitalet onsdag aften, da de blev fundet af politiet, med hvad der er blevet betegnet som "alvorlige skader".

Men deres liv stod ikke til at redde.

Den første af de to døde klokken 22.42 onsdag, mens den anden afgik ved døden klokken 2.27 natten til torsdag.

Det er dog først tidligt torsdag morgen, at svensk politi er gået ud med oplysningerne, eftersom de pårørende først skulle underrettes.

/ritzau/TT