Politi skyder med vandkanoner efter demonstranter i Hamburg

Foto: FABRIZIO BENSCH

Torsdag har tysk politi brugt tåregas og vandkanoner i et forsøg på at opløse en demonstration i forbindelse med G20-topmødet i Hamburg.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Politiets udfald kom, efter at maskerede demonstranter kastede flasker efter betjente.

Demonstrationen er varslet med navnet "Velkommen til Helvede-G20". Tidligere på dagen bad tysk politi omkring 1000 demonstranter om at fjerne deres maskering.

AFP's journalist på stedet beskriver, at det er de samme 1000 mennesker, der udgør den gruppe, som politiet torsdag aften forsøger at opløse.

20.000 tyske betjente fra hele landet skal passe på deltagerne ved G20-topmødet.

Op til topmødet har demonstranter fra en venstreorienteret gruppe varslet store protester.

Omkring 100.000 ventes at deltage i demonstrationer i byen. Ifølge politiet menes cirka 8000 deltagere at være en del af en voldelig venstrefløj.

Allerede i weekenden var der sammenstød mellem politi og demonstranter, da myndighederne fjernede opsatte telte ved Elben. Også natten til onsdag stødte parterne sammen.

Her sprøjtede betjente ligeledes med vandkanoner i et forsøg på at sprede en folkemængde, der havde slået lejr før G20-topmødet, hvor verdensledere som Donald Trump og Vladimir Putin mødes.

G20 er en sammenslutning af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 som reaktion på finanskrisen i Asien.

Siden 2008 har der været årlige eller halvårlige møder. De afholdes på skift i landene.

G20 har ingen formel beslutningskraft eller myndighed. Men mødernes sluterklæringer udstikker retningslinjer for, hvad de magtfulde lande vil og kan sammen.

/ritzau/