Politi opgiver at kræve mistænkt for Sverige-angreb fængslet

Mistanken mod en mand, der var fængslet i forbindelse med angreb i Stockholm, er blevet svagere, lyder det.

Anklageren, Hans Ihrman udenfor retsalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT

Den svenske anklagemyndighed har besluttet ikke at kræve en mand, der blev anholdt i forbindelse med lastbilangrebet i Stockholm i fredags, varetægtsfængslet.

Der er tale om en anden mand end den hovedmistænkte usbeker, Rakhmat Akilov, der blev varetægtsfængslet tirsdag.

»Mistanken er blevet svagere, og der er derfor ingen grund til at kræve ham varetægtsfængslet,« skriver anklagemyndigheden i en erklæring om manden, der blev anholdt søndag.

Han bliver dog ikke løsladt, da han tidligere er udvist fra Sverige.

Den svenske anklagemyndighed har ikke yderligere oplysninger om manden.

Rakhmat Akilov har erkendt at være føreren af lastbilen, der kørte ind i en menneskemængde på en gågade i det centrale Stockholm og dræbte fire mennesker.

Usbekeren blev tirsdag fremstillet i et grundlovsforhør, og efterfølgende stillede vicechefanklager Hans Ihrman op til et pressemøde.

Han kunne dog ikke komme med mange oplysninger i sagen. Han ville eksempelvis ikke oplyse, om politiet tror, at der var flere, der tog del i angrebet i Stockholm.

Han siger dog, at der er en omfattende efterforskning i gang.

»Vi vil undersøge, om han har haft nogle andre personer omkring sig, som kan være blandet ind i sagen,« sagde anklageren.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, fordi politiet ville fremlægge flere beviser. Sagen efterforskes fortsat, og politiet siger, at det kan vare op til et år, før et anklageskrift er klart.

Fire mennesker blev dræbt, og 15 blev såret ved angrebet. Otte af de sårede er fortsat indlagt på hospitalet, og to af dem er kommet alvorligt til skade.

De dræbte er en 11-årig svensk pige, en 69-årig svensk kvinde, en 41-årig britisk mand og en 31-årig kvinde fra Belgien.