Politi: Ingen tegn på terror ved skudepisode i Washington

Skud er lørdag blevet affyret tæt på kongressen i Washington, og det har fået politiet til at lukke bygningen ned, mens en mistænkelig pakke i området undersøges.

Læs mere
Fold sammen

USA: USAs kongresbygning i Washington er lukket ned, efter der er blevet affyret skud i nærheden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Gerningsmanden er med politiets ord blevet »neutraliseret«, mens man undersøger en mistænkelig pakke nær kongressen. Politiet mener, at pakken kan kobles sammen med skudepisoden.

Der er ingen dræbte eller sårede, og politiet udtaler ifølge NBC, at der ikke er nogen indikationer på, at episoden er terrorrelateret.

Politiet har endnu ikke oplyst, hvad der formodes at være motivet bag skyderiet, men en række amerikanske medier skriver, at der angiveligt er tale om en mand, der har skudt sig selv foran bygningen og har efterladt sig en kuffert, som menes at være den »mistænkelige pakke«, som politiet undersøger.

Kimberly Schneider, der er talsmand for U.S. Capitol Police, udtaler til The Washington Post, at skudepisoden fandt sted foran den vestlige indgang til kongresbygningen.

Hun tilføjer, at både kongressen og det nærliggende besøgscenter er blevet lukket ned som en sikkerhedsforanstaltning.

Vejene omkring kongresbygningen er blevet afspærret, mens politiet undersøger skudepisoden og den mistænkelige pakke.

På grund af ugedagen er der ikke mange politikere til stede, men til gengæld er området vel besøgt af turister.

Bygningen, der blandt andet huser kongressen, har flere gange tidligere været lukket ned som følge af skudepisoder på området omkring den.