Politi: Dødstal vil stige efter flyulykke

Oprydningsarbejdet er gået i gang i den britiske by Shoreham, hvor et fly lørdag styrtede ned under et flyshow. Politiet regner med at finde flere dræbte, når flyvraget fjernes.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag styrtede et veteranfly ned under et flyshow i den sydengelske by Shoreham og landede på en nærliggende hovedvej, hvor det ramte flere biler.

11 personer er bekræftet omkommet, men det britiske politi forventer at finde flere døde personer under flyvraget, når det fjernes mandag.

»Vi forventer dog ikke, at dødstallet vil stige til mere end 20, og formentlig færre,« siger assisterende politiinspektør hos Sussex Politi, Steve Barry, til BBC.

Han forklarer, at der på ulykkestidspunktet var mange tilskuere og cyklister i området, og at det derfor gør det svært at finde ud af, hvor mange der præcis var på stedet.

En kran er mandag eftermiddag i gang med at fjerne vragstykker. Senere skal hele vraget fjernes, og det er her, man frygter, at flere lig vil komme til syne.

Flyshowets arrangør, Royal Air Forces Association, er blevet kritiseret for manglende sikkerhed, men organisationen afviser kritikken.

»Piloter og luftfartøjer skal opfylde strenge sikkerhedskrav, som regelmæssigt revideres for at sikre den højest mulige beskyttelse. Vi står fuldt ud til rådighed, når omstændighederne omkring styrtet skal fastslås,« lyder det i en pressemeddelelse.

Den 51-årige pilot i ulykkesflyet, Andrew Hill, overlevede styrtet efter at have skudt sig ud i sit katapultsæde. Han er dog livsfarligt kvæstet, og er blevet lagt i kunstigt koma.

Ifølge øjenvidner var flyet i gang med at foretage et loop, da det styrtede.