Politi anholder 13 klimaaktivister på Sydney Harbour Bridge

Med bannere firede aktivister fra Greenpeace sig ned i reb fra Sydney Harbour Bridge tirsdag morgen.

Sydney Harbour Bridge dannede tirsdag morgen ramme om en klimaprotest. Den ikoniske bro har årligt omkring 2,8 millioner besøgende. Den er den næstmest besøgte attraktion i Australien efter Operahuset. (Arkivfoto) Saeed Khan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sydney. Australsk politi anholder 13 klimaaktivister for at rappelle ned fra Sydney Harbour Bridge.

Flere aktivister fra miljøorganisationen Greenpeace firede sig ned fra den enorme bro tirsdag morgen og foldede bannere ud med skriften "100 procent vedvarende energi" og "Kul er fortid".

Ligeledes har aktivisterne opfordret de største partier i Australien til at erklære "klimakrise".

- Klimaskader foregår lige nu. Australien står over for en klimakrise i øjeblikket, udtaler administrerende direktør i Greenpeace Australien David Ritter i en erklæring.

Amelia Rankin fra Townsville i delstaten Queensland er blandt de demonstranter, der sluttede sig til tirsdagens protest i den australske storby.

- Da vores hus blev oversvømmet, talte jeg i telefon med min mor og far på Tasmanien, siger Amelia Rankin, hvis hus i Townsville blev oversvømmet tidligere i år.

- Mens Townsville blev oversvømmet, brændte Tasmanien. Det er prisen, vi betaler for politikerne besættelse af kul, siger hun med henvisning til flere skovbrande, der raserede Tasmanien tidligere på året.

Tirsdagens protest kommer bare fire dage før, australierne går til valg lørdag.

Klima og økonomi har været hovedtemaer i valgkampen.

Valget vil afgøre, om den nuværende borgerlige regering kan blive valgt til en tredje periode i træk, og om premierminister Scott Morrison kan holde fast i magten.

Morrison blev valgt som formand for Det Liberale Parti og dermed ny premierminister i august sidste år, hvor han afløste daværende premierminister Malcolm Turnbull efter et internt opgør i partiet.

Scott Morrison var før det finansminister i Turnbulls regering.

/ritzau/dpa