Polens præsident erkender nederlag til konservativ udfordrer

Valgstedsmålinger giver Andrzej Duda sejren ved det polske præsidentvalg. Den siddende præsident Bronislaw Komorowski har erkendt nederlaget til den konservative udfordrer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsident Bronislaw Komorowski har erkendt nederlaget til udfordrer Andrzej Duda i søndagens polske præsidentvalg.

Det sker efter, at valgstedsmålinger viser, at den konservative udfordrer får 53 procent af stemmerne, mens Komorowski må nøjes med 47 procent, skriver Reuters.

Analytikere betegner valgresultatet som et udtryk for vælgernes frustrationer over, at landets nye velstand ikke er mere ligeligt fordelt ,og det sender en klar besked til premierminister Ewa Kopacz, der er nært allieret med Bronislaw Komorowski, om at han kan forvente hård modstand fra den konservative opposition ved parlamentsvalget senere på året.

62-årige Komorowski var ellers favorit til at tage en anden periode i embedet, men erkendte sit nederlag ved offentliggørelsen af valgstedsmålingerne.

»Jeg respekterer jeres valg og ønsker min efterfølger et vellykket præsidentskab,« sagde Komorowski foran en gruppe tilhængere.

43-årige Andrzej Duda fra det konservative Lov- og Retfærdighedsparti er advokat og medlem af Europa-Parlamentet. I sin valgkamp har han blandt andet lovet at øge de offentlige udgifter og sænke skatterne.