Polanskis sexsag udsat i Polen

Den kendte filminstruktør er for retten i Polen, hvor anklageren vil have undersøgt, om den aldrende Roman Polanski skal udleveres til USA.

Roman Polanski under retssagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JANEK SKARZYNSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filminstruktøren Roman Polanski skal til april atter møde op for en domstol i den polske by Krakow, hvor en anklager har bedt retten tage stilling til, om den 81-årige instruktør kan udleveres til USA for at stå til regnskab for et seksuelt overgreb mod en 13-årig pige i 1977.

Efter et lukket retsmøde onsdag, hvor Roman Polanski mødte frem i retten, genoptages sagen til april - og til den tid for åbne døre.

Pigen, Samantha Geimer, har fortalt, at Roman Polanski forgreb sig på hende, mens hun arbejdede som model i Californien, men at hun ikke vil insistere på, at han kommer for en domstol i USA.

Roman Polanski flygtede fra USA, før han kunne bringes for retten, og han har i de forløbne år opholdt sig i Canada, Frankrig, Israel, Thailand og Schweiz, hvor fra det er lykkedes ham at undgå udlevering.

Polanski har både fransk og polsk statsborgerskab.

Undervejs har Polanski dog stiftet bekendtskab med fængselsceller indefra og har blandt andet siddet 42 dage i arrest, hvilket er den straf, som Samantha Geimer mener, at Polanski fortjener.

Selv har filminstruktøren ikke lagt skjul på, at han er tiltrukket af helt unge piger og kvinder.

»Okay, jeg kan lide unge kvinder, men lad os sige det på denne måde - det tror jeg, at de fleste mænd faktisk gør,« har han ifølge CNN sagt i en dokumentarudsendelse.

Roman Polanski er kendt for film som »Pianisten« fra 2002 og »Chinatown« fra 1974, sidstnævnte med Jack Nicholson, Faye Dunaway og John Huston i hovedrollerne.