Pølsechok: Tyske politikere i oprør over vegetarbuffet

Tysklands miljøministerium bliver kritiseret for at byde sine gæster på kødfri mad.

Foto: Yeko Photo Studio

Grøntsagslasagne, selleribøffer med honningglaserede gulerødder og endivie med karamelliseret æble. Sådan lød menuen, da det tyske miljøministerium tidligere på måneden var vært for regeringens symposium om eksport af grøn teknologi.

Og de tyske politikere og andre, der deltager i ministeriets arrangementer, kan se frem til flere kødfrie serveringer. Det tyske miljøministerium har nemlig besluttet, at den står på vegetarmad, når ministeriet er vært for officielle arrangementer.

Baggrunden for beslutningen er, at ministeriet vil gøre som det prædiker, da det har fokus på bæredygtighed og kødforbrug.

»For os er det et spørgsmål om troværdighed,« siger talsmand fra Miljøministeriet, Michael Schroeren, til den britiske avis The Guardian.

Men ikke alle er lige tilfredse med, at de skal se langt efter schnitzel, pølser og andre kødfulde retter til Miljøministeriets arrangementer.

Blandt de kritiske stemmer er den tyske fødevareminister, Christian Schmidt, som har bekendtgjort, at han bestemt ikke agter at snige en vegetardag ind af bagdøren, da han tror på forskellighed og det frie valg fremfor en patroniserende barnepigestat.

Og der er da heller den store opbakning til initiativet blandt de øvrige ministre. The Guardian har kontaktet samtlige af de 14 tyske ministerier og spurgt, om de har planer om at gå i Miljøministeriets kødfrie fodspor. 12 af dem svarer nej, mens man fra Udviklingsministeriets side fortæller, at man har bedt om at få mængden af kød og fisk på menukortet reduceret betydeligt.

Ifølge The Guardian løfter end ikke De Grønne armene i jubel over det vegetariske initiativ. I 2013 gik partiet ellers på valg på en ugentlig vegetardag i katinerne på de tyske arbejdspladser.

»Jeg er tilhænger af at regulere produktionen, ikke forbruget af kød,« lyder det fra De Grønnes Anton Hofreiter.