Pistorius må vente lidt endnu på sin lange fængselsstraf

Strafudmålingen for drabsdømte Oscar Pistorius er udskudt til juni. Han kan forvente mindst 15 års fængsel.

Pretoria: Om cirka otte uger får den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius udmålt sin endelige straf for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp, på valentinsdag i 2013.

Strafudmålingen var ventet mandag, men under morgenens retsmøde i Sydafrikas højesteret i hovedstaden, Pretoria, valgte dommeren at udskyde den til juni.

- Sagen er blevet udskudt til 13. juni 2016, og den vil køre frem til 17. juni 2016, siger højesteretsdommer Aubrey Ledwaba.

29-årige Oscar Pistorius, også kendt som Bladerunner på grund af sine amputerede ben, står over for mindst 15 års fængsel.

I december fandt Sydafrikas højesteret Pistorius skyldig i forsætligt drab og omstødte dermed dommen fra efteråret 2014, hvor han fik fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Senest afviste landets forfatningsdomstol i marts Pistorius' ret til at appellere sin drabsdom.

Oscar Pistorius har under hele sagen hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Han blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest i efteråret efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

/ritzau/Reuters/AFP