Pistorius får først sin dom fredag

Den sydafrikanske atlet Oscar Pistorius får først sin dom fredag. Torsdag har dommeren udelukket en dom for overlagt mord, efter at Pistorius i februar sidste år skød sin kæreste i deres hjem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDAFRIKA: Efter en hel dag med domsafsigelse i drabssagen mod den sydafrikanske handicapatlet Oscar Pistorius har dommer Thokozile Masipa torsdag eftermiddag afgjort, at afsigelsen fortsætter fredag formiddag.

Torsdag har hun slået fast, at Pistorius ikke kan kendes skyldig i overlagt mord på sin kæreste Reeva Steenkamp, som han skød i deres fælles hjem 14. februar 2013. Dermed undgår han den værste straf på 25 år til livstid. Men han kan stadig kendes skyldig i uagtsomt manddrab, hvilket kan give op til 15 års fængsel.

Dommeren afviste flere af anklagerens vidner som utroværdige og farvede af den massive mediedækning. Til gengæld lagde hun vægt på, at Pistorius kunne have ringet til politiet med det samme i stedet for at affyre de fire skud mod toiletdøren - og at han burde have vidst, at der var risiko for, at skuddene ville være dræbende for personen på den anden side.

I den timelange domsafsigelse lagde hun blandt andet vægt på, at der var tvivl om, hvorvidt Reeva Steenkamp skreg, fordi vidnerne havde givet modstridende forklaringer.

Anklageren, som ville have Pistorius dømt for overlagt mord, har fremført, at Steenkamp skreg, kort før Pistorius skød hende gennem en låst toiletdør. Pistorius har forklaret, at han skød sin kæreste, fordi han troede, at hun var en ubuden gæst.

Dommen ventes at blive afsagt fredag formiddag.