Pistolmand jagtede skrækslagne børn

Øjenvidner beskriver, hvordan en maskeret gerningsmand forfulgte og skød børn på den jødiske skole i Toulouse. En forfærdelig tragedie, siger præsident Nicolas Sarkozy.

Folk forlader området omkring den jødiske skole "Ozar Hatorah" i Toulouse, der mandag blev ramt af en tragedie. En mand på motorcykel åbnede ild på skolen og dræbte fire, heraf tre børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: REMY GABALDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der dræbte tre børn og en lærer på en jødisk skole i Sydfrankrig, nøjedes ikke med at skyde sine ofre på afstand. Distriktsanklageren i Toulouse fortæller nu, at den maskerede mand steg af sin motorcykel og forfulgte skrækslagne børn og lærere.

- Gerningsmanden startede med at skyde folk uden for skolen, hvorefter han forfulgte børnene ind på skolen, inden han flygtede på en tung motorcykel, siger distriktsanklager Michel Valet ifølge Reuters.

Manden skal angiveligt have været så tæt på børnene, at han trak en lille pige i håret.

Efter skyderiet var der kaos i og omkring Ozar Hatorah-skolen, som har hjemme i et velstående kvarter i udkanten af Toulouse.

- Jeg så to dræbte foran skolen, en voksen og et barn. Indenfor så jeg et forfærdeligt syn, ligene af to små børn, siger en far til radiostationen RTL.

- Jeg kunne ikke finde min søn. Tilsyneladende flygtede han, da han så, hvad der skete. Hvordan kan de angribe noget så helligt som en skole, hvordan kan de angribe børn, som kun er 60 centimeter høje, spørger manden.

De dræbte er en 30-årig lærer, hans to sønner på tre og seks år samt en tiårig skolepige. En 17-årig elev blev hårdt såret og er nu indlagt på hospitalet.

En række ledende politikere, heriblandt præsident Nicolas Sarkozy, er rejst til Toulouse for at besøge ofrene og de pårørende.

- Dette er en forfærdelig tragedie. Hele Frankrig er berørt af dette rædselsfulde drama, siger præsidenten til Radio Ô.

Politiet arbejder nu på højtryk for at opklare skyderiet, som kædes sammen med to nylige angreb på soldater i Toulouse og nabobyen Montauban. Torsdag blev tre faldskærmssoldater dræbt af en gerningsmand på en scooter eller en motorcykel, og i forrige uge blev yderligere en soldat skudt og dræbt.

Ifølge politikilder er der blevet brugt samme type våben ved alle tre angreb.