Piratparti fjerdestørst i Sverige

Svenske Piratpartiet har oplevet en eksplosion i medlemstallet, efter at de fire svenske The Pirate Bay-bagmænd i fredags blev kendt skyldige.

De fire svenskere, der står bag fildelingssitet The Pirate Bay har mødt massiv opbakning fra den svenske befolkning. Her viser en flok sympatisører deres støtte ved en demonstration i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag formiddag blev de fire administratorer af fildelingssitet The Pirate Bay idømt et års fængsel og en bøde på over 30 millioner svenske kroner.

Dommen har skabt en eksplosiv vækst i det svenske Piratpartiet, som nu er det fjerdestørste i landet målt på medlemmer.

Det sker efter en weekend, hvor over 13.000 personer har meldt sig ind i partiet.

Med de nytilkomne er 28.095 medlemmer og dermed det politiske parti i Sverige med fjerdeflest medlemmer.

- Det vi ser nu er et oprør. Det er en ny generation, som er trætte af, at politikerne tager beslutningerne for den gamle generation, siger Rickard Falkvinge, talsmand for partiet, til Dagens Nyheter.

På vej mod Bruxelles
Piratpartiet har slået sig på at gå til kamp for ”retten til et privatliv og en afbalanceret ophavsret”. De har nu sat kursen mod en plads i Europaparlamentet.

- Som jeg ser det, er vejen til Bruxelles nu åben. Når vi er kommet derned skal vi fra start af engagere os i medborgerret, medborgerret og medborgerret, siger Rickard Falkvinge.

Man regner med at få støtte fra et aktivt bagland.

- Det er en kæmpeudfordring for en organisation, når tusindvis af hænder rækkes ud og vil hjælpe til. Halvdelen af vores medlemmer vil være aktive medlemmer, siger Rickard Falkvinge.