Pilgrimme stenede Satan i Hajj-ritual

I alt 2.454.325 pilgrimme deltager i pilgrimsfærd i Saudi-Arabien.

Omkring to millioner muslimer var onsdag samlet i den saudiarabiske by Mina til den symbolske stening af djævlene, der er et rituelt højdepunkt på den årlige pilgrimsfærd hajj.

Under stort sikkerhedsopbud, hvor helikoptere kredsede rundt om byen og en lang række ambulancer var kørt i stilling, samledes folkemængden ved tre store søjler på det sted, hvor djævelen ifølge den muslimske tro forsøgte at forhindre profeten Ibrahim - den bibelske patriark Abraham - i at lyde Guds ord. Steningen vil fortsætte torsdag og fredag, og myndighederne arbejder på høj tryk for at undgå ulykker og panik, efter at hundredvis af mennesker tidligere år er blevet dræbt i forbindelse med ritualet. I januar sidste år blev 345 dræbt og i 2004 omkom 251, da en folkemængde blev ramt af panik og begyndte at mase og trampe sig vej frem.

Omkring 10.000 soldater er ifølge avisen Gazette blevet udstationeret i Mina for blandt andet at kontrollere trafikken over den udbyggede Jamarat bro, hvorfra mange kaster deres sten.

- I alt deltager 2.454.325 pilgrimme - heraf 1.707.814 fra kongeriget, skrev det saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

/ritzau/AFP