Pfizer indgår stor aftale med USA om salg af coronapille

Stor aftale med USAs regering om covid-19-behandling kan indbringe Pfizer 35 milliarder kroner.

Pziser har indgået en stor aftale med USA. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE MAHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalvirksomheden Pfizer har indgået en stor aftale med USA om salg af ti millioner behandlinger med selskabets covid-19-pille.

Det oplyser Pfizer torsdag.

Aftalen om pillen, som endnu ikke har fået nødgodkendelse af de amerikanske myndigheder, har en værdi af knap 35 milliarder danske kroner.

Tirsdag bad selskabet den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om en nødgodkendelse af pillen.

I forrige uge meddelte Pfizer, at pillen kan reducere risikoen for indlæggelse og død med knap 90 procent i højrisikogrupper ved behandling, inden for tre dage efter at symptomer er begyndt.

»Vi var meget begejstrede over vores foreløbige analyse af fase 2/3, som viste Paxlovids (lægemidlet, red.) overvældende virkning. Vi er meget tilfredse med, at USAs regering anerkender dette potentiale,« siger Pfizers direktør, Albert Bourla.

»Det er opmuntrende at se den vigtige rolle, som eksperimentelle behandlinger, der indtages oralt, kan spille i kampen mod covid-19.«

»Vi ser frem til at fortsætte samtaler med regeringer rundt omkring i verden for at sikre udbredt adgang til folk over det hele,« fortsætter Bourla.

Pfizer vil efter planen begynde med at levere behandlingerne til USA senere i år. Leveringen skal ifølge en udtalelse fortsætte frem til slutningen af 2022.

I en meddelelse fra præsident Joe Bidens administration lyder det, at man vil forsøge at gøre pillen let tilgængelig og gratis.

Det er nogle uger siden, at medicinalselskabet Merck også henvendte sig til FDA for at få selskabets antivirale pille mod covid-19 godkendt.

/ritzau/AFP