PET sender agenter til Egypten

Ambassadens folk i Egypten får hjælp af to PET-agenter.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Situationen i Egypten er lige nu meget uforudsigelig, vurderer Udenrigsministeriets Borgerservice. Alle ikkenødvendige rejser til Egypten frarådes derfor fortsat.

- Der er fortsat stor risiko for demonstrationer. Militæret er sat ind flere steder i landet for at garantere sikkerheden, siger Charlotte Slente chef for Borgerservice.

Hun opfordrer danskere i Egypten til at undgå demonstrationer og større forsamlinger, overholde udgangsforbuddet i landet og i det hele taget holde sig indendøre.

Den danske ambassade i Egypten har fået tilknyttet yderligere to ansatte, ligesom PET mandag har sendt to medarbejdere til Egypten for at yde assistance til sikkerheden for ambassaden og dens medarbejdere, oplyser Udenrigsministeriet.

En del af medarbejderne forsøger at hjælpe de cirka 60 danskere, der er strandet i lufthavnen i Kairo, efter at Egypt Air søndag måtte aflyse sit fly til København på grund af personalemangel til flyet.

Flyselskabet forsøger igen mandag at få de strandede danskere hjem, ligesom SAS har fundet pladser på andre fly til de 17 danskere, der har købt deres billet til Egypt Air gennem et SAS-bureau.

Mærsk har selv chartret et fly for at flyve pårørende til ansatte i Egypten hjem, og de overskydende pladser på det fly er også blevet tilbudt de danske turister, der er strandet i lufthavnen.

- Vi har stor forståelse for den ubehagelige og ulykkelige situation, danskerne i lufthavnen er endt i. Derfor er vores medarbejdere også til stede i lufthavnen, siger Charlotte Slente.

Hun fastholder dog samtidig, at det er flyselskabernes og rejsebureauernes opgave at få de strandede danskere hjem.

- På nuværende tidspunkt, hvor lufthavnen er åben for almindelig kommerciel flytrafik, er det ikke under overvejelse at iværksætte statslige initiativer for at hjemtage danske borgere fra Egypten, siger Charlotte Slente.

/ritzau/